вторник, 25 юли 2017 г.

Можете да гледате Барселона, Арсенал, Челси и Реал на живо в България и за без пари

http://www.gustonews.bg/repository/originals/Media-7764-pic.jpg
Българският футбол от години търпи всякакви промени, които уж винаги са за неговото добро, за по-голям интерес и т.н. Но по терените рядко се случва нещо интересно и по-лошото качествено. Националният отбор страда от слабото ниво и не може да се класира никъде. Талантливите момчета напускат срещу малко или никакви пари и играят в клубове от ниско равнище.

Смениха се форматите на първенствата, изискванията към клубовете, домакинстват и на по 200 км от своите стадиони. Флиртуват с фалита, разчитат на общинско финансиране, запален кмет. На мачовете публиката е малобройна и така е вече години наред. Един кръговрат от проблеми в професионалния футбол на който не му се вижда изхода. Но встрани от претенциите на професионалните клубове, основани основно върху миналото, има и един друг футбол - областните футболни групи или жаргонно наречения селски футбол. Там се играе за удоволствието от играта, за здраве, за каса бира.

Из България можете да се натъкнете на отбори, които носят имена на големите във футбола. Предимство има Барселона. В ОФГ Благоевград играе Барселона (Борово), а в ОФГ Бургас - Барселона (Просеник). Съименник на големия съперник на каталунците се подвизава в ОФГ Стара Загора - Реал (Мъдрец). В ОФГ Монтана по терените се изявяват Порто (Портитовци) и Сантош (Долно Белотинци). Истинско дерби може да се наблюдава в ОФГ Разград където сили мерят Арсенал (Лъвино) и Челси (Брестовене). Доскоро съществуваше и Депортиво (Лесичери).

Така че в България и за без пари или срещу символичен вход можете да присъствате на мач на някои от големите имена, но с далеч по-малки възможности. Има голям шанс на тези стадиони да сте повече от тези на професионалистите или да видите по-добра и по-интересна игра. Кой знае, някой ден някой от тези клубове може и да си пробие път нагоре в българската футболна пирамида. По подобие на Олимпик (Галата) от края на 90-те години. Вземете си бира, рибарско столче или вестник, за да се наместите на трибуните и се наслаждавайте. Футболът е създаден затова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар