вторник, 4 юли 2017 г.

Любовта към футбола не познава граници: Мексиканец казал на жена си, че отива за цигари, а отишъл в Русия


Артуро Гарсия, мексикански любител на футбола от град Пуебло, казал на съпругата си, че отива да си купи цигари, а вместо това отпътувал на Купата на конфедерациите в Русия, за да подкрепя националния отбор.

"Казах на жената, че отивам в "Оксо", което е търговска верига популярна при нас в Мексико, за да си купя цигари, но не й казах точно в кой магазин отивам. Вероятно не е очаквала, че ще отида в техен магазин отвъд Атлантика", обясни Гарсия пред журналисти.

След като оповестил на семейството, че "отива за цигари" отишъл на летището, право на полет за Германия. От Германия се возил до Русия, а всичко това, за да гледа на живо мача на своя национален отбор срещу домакина на Купата на конфедерациите.

Както съобщава вестник "Одити сентрал", Гарсия преди това отпътувал до Монтеро, а оттам със самолет до Волфсбург. В немския град го чакали роднини, при тях се отморил и забавлявал.

Но там преживял и неприятност - играейки футбол с комшиите на своите роднини си повредил крака и трябвало да полежи в болница.

Лекарите го съветвали да остане и да почива, но той с автомобил на роднина отишъл до Русия, в Казан, на мач, който Мексико спечели. По-късно на полуфиналите Мексико загуби от Германия.

Гарсия още не е казал на жена си, че за пътя и престоя е похарчил всичките спестявания на семейството.

"Цената за мен не е важна. Единственото важно е да съм с нашите футболисти", споделя този мексикански любител на футбола на държавния отбор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар