четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Дипломатът Фалкао уговорил перуанците да се задържи равенството

https://xdn.tf.rs/2017/10/12/radamel-falkao-620x350.jpg
Капитанът на Колумбия преди края на мача в Лима се превърна в истински дипломат и започна да лобира от играч до играч на Перу и да ги съветва да се запази резултатът, който отговаря и на едните и на другите.

Последният кръг на южноамериканските квалификации донесе истинска драма в която "висяха" няколко отбора до самия край на мачовете. Перу и Колумбия също бяха в такава ситуация и в директен дуел решаваха класирането на Мондиал, но резултатите от останалите мачове бяха в тяхна полза, като равенството им вършеше работа.

Затова и преди края на мача в Лима, Фалкао за момент смени професията и вместо футболист стана дипломат. Отиде от играч до играч на Перу и им съобщаваше останалите резултати, които са в полза и на Колумбия и на Перу. Колумбия отива директно на Световното първенство, а Перу в бараж срещу Нова Зеландия.

Капитанът на Колумбия повтаряше на всички, че е по-добре да не рискуват и да се нападат едни други, защото този резултат води и двата състава на Световното. Ако някой го отхвърлял, Фалкао отивал и лобирал при друг играч на Перу.

В края тактиката му успя, защото легендарният нападател Гереро отиде до пейката да получи потвърждение на информацията за останалите резултати, а с това и благословия да не се напада и да се рискува и така било до края.
 https://xdn.tf.rs/2017/10/12/peru-830x0.jpg
Вместо мач, до последния съдийски сигнал гледахме цирк в който нито един от отборите не искаше да тръгне към вратата.

След мача халфът на Перу Ренато Тапия разкри как го е уговарял Фалкао и с какви думи се е обърнал към него преди края на срещата.

 - Бяхме напълно концентрирани над мача, а пет минути преди края при мен дойде Фалкао, след като видях, че неуспешно се договаря с моите съотборници. Каза ми "Брате, класираме се и двамата. Хайде да останем доволни с този резултат който е". Аз определено бях щастлив. След това завършихме мача така както трябваше - заяви Тапия.

Накрая Перу и Колумбия завършиха наравно (1:1), което отговаряше и на двата отбора заради загубите на Парагвай от Венецуела и Чили от Бразилия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар