понеделник, 30 октомври 2017 г.

Муслин вече не е селекционер на Сърбия, временно го сменя Кръстаич

Славољуб Муслин
Славолюб Муслин вече не е селекционер на националния отбор на Сърбия, след като разтрогна договора с Футболния съюз на западната съседка.

Футболният съюз на Сърбия (ФСС) и досегашният селекционер на националния отбор Славолюб Муслин разтрогнаха договора по взаимно съгласие, съобщи организацията след заседание на Комисията за спешни въпроси.

ФСС след заседанието в Стара Пазова, което беше председателствано от първия човек на Съюза Славиша Кокеза, благодари на Муслин за "доброто сътрудничество и постигнатите резултати".

Помощникът на Муслин и някогашен национал Младен Кръстаич е определен за изпълняващ длъжността селекционер на "А" националния отбор. Той ще води отбора в следващите два приятелски мача, срещу Китай и Южна Корея.

Муслин класира "орлите" на Мондиала, но обществото не беше доволно от играта на състава в последно време, особено след загубата в Австрия и трудната победа над Грузия.

Засега не е обявено кой ще смени Муслин на пейката на селекцията на Сърбия.

Спекулира се с различни имена, сред които Драган Стойкович Пикси и Роберт Просинечки, чийто договор с националния отбор на Азербайджан изтече. Основна причина за раздялата с Муслин е различното виждане за бъдещето пред отбора, след като наставникът отказа да извика истинският хит в италианската Серия А Сергей Милинкович-Савич и още няколко обещаващи младоци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар