вторник, 31 октомври 2017 г.

Европейските медии за напускането на Муслин

 http://static.mondo.rs/Picture/666159/jpeg/Slavoljub-Muslin
Европейските и световни медии посветиха очаквано внимание в понеделнишката вечер на новината от Сърбия, която изненада мнозина - официалното напускане на селекционера Славолюб Муслин.

Журналистите из континента констатираха в текстовете си, че довчерашния селекционер е класирал националния отбор на Мондиал след осем години липса на големи турнири, но си е отишъл по взаимно съгласие.
http://static.mondo.rs/Picture/666168/jpeg/Slavoljub-Muslin
От Англия, до Испания, Италия, Франция и териториите на бивша Югославия се съобщава, че Муслин е сменен заради играта на отбора, дефанзивната тактика и отказът да викне талант като Сергей Милинкович Савич.

http://static.mondo.rs/Picture/666218/png/Screenshot-from-2017-10-30-21-34-57.png Би Би Си: Сърбия се раздели със селекционера Славолюб Муслин, въпреки че я класира на Световно първенство пред Република Ирландия и Уелс. Муслин изведе държавата през Група Д на лидерската позиция и я доведе до първи голям турнир след осем години. Все пак, в съобщението на Футболния съюз на Сърбия (ФСС) се посочва: "ФСС реши да се раздели с Муслин по взаимно съгласие".

http://static.mondo.rs/Picture/666219/png/Screenshot-from-2017-10-30-21-39-39.png "Мундо Депортиво": Сръбският футболен съюз съобщи днес, че Славолюб Муслин, официално назначен през май 2016 г, вече не е селекционер, въпреки постигнатото през този месец класиране на Световното първенство в Русия. Някои управници са критикували треньора за неговите повиквателни, защитна тактика и заради отказа да бъде извикан талант като Сергей Милинкович Савич.

http://static.mondo.rs/Picture/666220/png/Screenshot-from-2017-10-30-21-44-31.png "Кориере дело Спорт": Славолюб Муслин вече не е сръбският селекционер. Въпреки успеха в квалификациите за Световното първенство, националният футболен съюз съобщи, че е договорено разтрогване на договора. До намирането на наследник, отбора ще води изпълняващия длъжността Младен Кръстаич, бивш защитник на Шалке 04. Между причините, които са довели до раздялата са критиките, че 64-годишният наставник е въвел твърде защитна тактика и не е използвал някои млади таланти, преди всичко Сергей Милинкович Савич от Лацио.

http://static.mondo.rs/Picture/666221/png/Screenshot-from-2017-10-30-21-55-18.png "Л`Екип": Сърбия се раздели със Славолюб Муслин, селекционерът, който я отведе на Световното първенство. Сръбската федерация в понеделник съобщи, че "с взаимно решение" прие раздялата със селекционера, който като играч и треньор е участвал във френската лига. Неговият помощник ще води отбора до избирането на наследник.

"Вечерни лист": Въпреки факта, че Славолюб Муслин успя с националния отбор да се избори за класиране на Мондиала, през последната седмица в обществеността започнаха да се появяват критики на неговата работа, недоволство от играта в последните мачове, а най-вече след неочакваната загуба от Австрия във Виена и трудната победа над Грузия в Белград с 1:0. Муслин най-много е критикуван заради отказа да повика в националния отбор халфа Сергей Милинкович Савич, въпреки неговите чудесни игри заради които го търсят най-богатите европейски клубове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар