петък, 27 октомври 2017 г.

Ляйич: За мен няма по-голяма премия от това да играя за националния


http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/02232/Adem_Ljajic_2232351b.jpgСръбският футболист Адем Ляйич заяви, че за него не съществува по-голяма чест от това да играе за националния отбор на своята страна и че се отказва от премията, която му се полага за класирането на Световното първенство в Русия следващата година.

"Отказвам се от премията, защото да играя за националния отбор и класирането на Световно първенство е най-голямата премия. Наистина мисля така. Не ми трябва премия", заяви Ляйич в интервю за "Спортски журнал".

Ляйич беше част от националния отбор на Сърбия, който в квалификациите се класира директно на Световното първенство в Русия през идната година.

Футболистът на Торино изтъкна, че играенето за националния отбор му е чест и от това няма по-хубаво усещане.

"Играта за националния отбор е нещо друго, нещо специално. Чест е да се играе за националния и няма по-хубаво чувство от това да си в него, да даваш максимума, да побеждаваш и накрая да направиш онова което успяхме, да се класираме на Мондиал", заяви той.

По неговите думи, класирането на Световното първенство означава много за всички, а особено за националите на Сърбия.

"Знаехме колко означава това за цялата държава, за футболния съюз и за всички останали хора в Сърбия това беше значимо. На нас много повече, защото ние решавахме дали Сърбия ще играе на Мондиала, затова след мача срещу Грузия ни падна камък от сърцето, всички бяхме щастливи и доволни", споделя Ляйич.

Както казва още е рано да се говори за очаквания от Сърбия на шампионата на света и че еуфорията след класирането още не се е смирила.

Той очаква тази еуфория да бъде още по-силна след жребия, който ще се проведе на 1 декември в Москва.

"В този момент трябва да сме щастливи, че ще сме част от това. Когато дойде време за Мондиала, ще разберем и колко е значително класирането", допълни той.

Говори и за Торино и сътрудничеството със Синиша Михайлович, който своевременно го извади от националния отбор, защото не пееше химна.

Ляйич заяви за Михайлович, че е добър човек, един от най-добрите треньори в Серия А, работи отлично и от него може много да се научи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар