вторник, 31 октомври 2017 г.

Испански знамена в Холандия. Причината е трогваща и няма връзка с политиката


http://imgb.igcdn.nl/a5f8a2abef254249b699b3ed1bda0d0b/opener/Fran_Sol_kreeg_een_steuntje_in_de_rug_(foto_VI_Images).jpg Стадионът на Вилем по време на мача с Аякс (1:4) беше пълен с испански знамена. Въпреки че на пръв поглед се мисли, че тази сцена е свързана с политическата ситуация на Пиринеите, не става дума за това. Причината за тяхното появяване е свързана изключително със спорта и е много трогваща.

В дни когато испанските знамена се веят, за да се покаже привързаност към тази страна, привържениците на холандския Вилем ги употребиха, за да отправят чудесно послание.

Привържениците на този клуб не са искали да показват политическа наклонност, а с намерение да покажат подкрепа на своя футболист Фран Сол, испанец, който е разбрал, че боледува от рак на тестисите.

Той допреди няколко дни живял с това без да каже на никого. Дори играл в мач от Купата на Холандия, в който вкарал гол на Хееренвен, а ужасната новина казал на съотборниците си след мача.

Ден след този двубой е опериран спешно, а запалянковците в негова чест по време на целия мач развяваха испански знамена. Чудесен жест!

Няма коментари:

Публикуване на коментар