сряда, 31 януари 2018 г.

Кралят на скорпионите замени червения със синия Лондон и се нареди до Батистута

Нарушиха правилото според което не са плащали пари за играчи по-стари от 30 години, но поне успяха да убедят Оливие Жиру да приеме относително краткосрочен договор в Челси. "Сините" свършиха най-важното и осигуриха на Антонио Конте нападател, който ще се бори с Алваро Мората за титулярно острие.

След много перипетии, а и отказани предложения, договор все пак е постигнат: Челси плати на комшиите от Арсенал около 18 500 000 евро, а Жиру подписа за 18 месеца с опцията сътрудничеството да продължи с допълнителна година, ако двете страни бъдат доволни и взе екипа.

Такава сделка предходно отказа Един Джеко, който искаше от английския клуб да му изравни статуса, който има в Рома - договор до 2020 година. Челси с играчи по-стари от 30 години по традиция дава договори само за един сезон или сезон и половина, ако се подписва през зимата, какъвто е случаят с Жиру.

Французинът, а и неговата съпруга, сбъдна желанието си да остане в Лондон. Заради нея отказа първоначалното предложение да премине в Борусия. Вместо него в Дортмунд отлетя Миши Бачуай от Челси, докато Арсенал закърпи дупката с довеждането на Пиер-Емерик Обамеянг.

Интересен факт във връзка с този трансфер е, че Жиру стана вторият най-скъп 31-годишен в историята на футбола. Кой е номер едно? Сигурно лесно сте познали... Габриел Батистута! За него Рома плати на Фиорентина над 36 000 000 евро. Следват Клаудио Браво, Фернандо Редондо, Лукас Биля...

Няма коментари:

Публикуване на коментар