сряда, 28 март 2018 г.

Ван Хойдонк посещава Раднички в Ниш


Някогашният холандски национал Пиер Ван Хойдонк по покана на бившия си съотборник Ненад Гроздич през април ще посети футболен клуб Раднички от Ниш.

Ван Хойдонк е приел да дойде на стадион "Чаир" на 12 и 13 април след покана от големия приятел и бивш съотборник във Витес (сезон 1999/2000), а сега шеф на развоя на школата на Раднички, Ненад Гроздич.

Бившият голмайстор ще представи школата на нишкия елитен клуб, ще демонстрира своите футболни майсторства на тренировка и ще покаже част от големите умения и богат опит.

"Когато дойдох на тази позиция, целта ми беше да използвам познанствата си с многобройни, познати футболисти и да опитам да ги доведа в Ниш, с цел промоция на футбола и Раднички. Драго ми е, че точно Ван Хойдонк ще бъде пръв от тях, защото моята идея е в школата да работим по холандски модел, за който смятам, че е най-качествен в Европа", заяви Гроздич за клубната страница.

Както допълва, планът е и от Раднички да отидат в Холандия и на място да се уверят как функционира модерна футболна школа.

Ван Хойдонк през успешната си кариера е играл за Бреда, Селтик, Нотингам Форест, Бенфика, Фенербахче и Фейенорд който отведе до трофея в Купата на УЕФА през 2002 година като голмайстор на турнира (осем гола).

Екипът на Холандия е носил 46 пъти и е отбелязал 14 гола.

Няма коментари:

Публикуване на коментар