неделя, 25 март 2018 г.

Томас Тухел отряза Байерн


Бомба отекна в Германия - изданието "Билд" излезе със заглавие "Томас Тухел отряза Байерн".

Най-малкото изненадващ изход на продължилата с месеци сага около това кой ще наследи Юп Хайнкес на пейката на баварския клуб. С оглед на това, че автор на информацията е Кристиян Фалк - в последните две години с най-сериозните информации за живота и работата на немския шампион - в нейната достоверност не би трябвало да се съмняваме.

Фалк не разкрива всички причини заради които някогашният стратег на Борусия от Дортмунд "отрязал" Байерн, но споменава нещо друго. Твърди се, че Тухел през лятото ще поеме върховен клуб в чужбина. Първи избор е Челси, който търси под пара наследник на Антонио Конте. С ръка на сърцето, пейката ще бъде опразнена и в ПСЖ, но "сините" първи избрали Томас и е съвсем възможно да го получат.

Що се отнася до Байерн, продължава търсенето за човека, който ще замени легендарния Хайнкес. С оглед на това, че Тухел отпадна, в играта са, от специалистите в Бундеслигата, Юлиан Нагелсман (Хофенхайм), Ралф Хазенхутъл (РБ Лайпциг), Нико Ковач (Айнтрахт Франкфурт), а след най-новия развой на събитията не бихме се учудили и шансовете на Кристиян Щрайх (Фрайбург) значително да се увеличат. Някои дори споменават и Люсиен Фавър от Ница.

Ако изобщо Юп отиде в пенсия. Първо се говореше, че това му е последен сезон, а неотдавна остави всички объркани като заяви, че не е сигурен дали ще продължи да върши тази работа след юни.

Не е лесно да си в кожата на Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге. Първият им избор им каза "НЕ". Следващият?

Няма коментари:

Публикуване на коментар