четвъртък, 31 май 2018 г.

Борусия (Д) привлече трети нов - капитанът на Вердер срещу 24 милиона евро


Борусия (Дортмунд) завърши закупуването на още един футболист. От Германия стигат информации, че в петък нов член на "жълто-черните" официално ще стане и чудесният национал на Дания Томас Дилейни, като част от пълната реконструкция, която провежда новият треньор - швейцарецът Люсиен Фавре.

Това ще е една от най-добрите продажби в историята на Вердер, а заместник капитанът на "зелените" от Везер (носи често лентата в отсъствието на Златко Янузович) ще се пресели на Вестфален в трансфер на стойност 24 000 000 евро плюс 3 000 000 бонус, ако Борусия се класира в Шампионската лига през идния сезон.

От края на сезона в Бундеслигата трае догадката около бъдещето на Дилейни, 26-годишният универсален халф, който изигра чудесна година и половина във Вердер откакто пристигна от Копенхаген. "Зелените" за неговото идване през зимата на 2017 отделиха 2 000 000 евро, а освен Борусия за неговите услуги се интересуваха и клубове от Висшата лига на Англия, но не се споменава кои.

Самият футболист преди няколко дни пришпори Вердер да го продаде, тъй като го очаква Световното първенство в Русия, което, както казва, може да увеличи, но и да смали цената, така че рискът нараствал с минаването на времето. Представители на двата клуба са се договорили и в петък сделката ще бъде официализирана, а Томас Дилейни ще стане вторият най-скъпо продаден футболист на Вердер, след бразилеца Диего, който своевременно отиде в Ювентус за 27 000 000 евро.

Томас Дилейни ще бъде трето подсилване за Борусия от Дортмунд през това лято, след вратаря Марвин Хиц (Аугсбург, свободен играч) и Мариус Волф (Айнтрахт, 5 000 000 евро).

Няма коментари:

Публикуване на коментар