петък, 18 май 2018 г.

Оуен: Ливърпул е силен, но Реал побеждава


Някогашният футболист на Ливърпул и Реал Майкъл Оуен е уверен, че мадридският отбор ще победи Ливърпул и ще защити трофея в Шампионската лига в Киев.

Легендарният футболист на Ливърпул, който заради редица контузии не показа своите възможности в Реал, а след това играейки за Манчестър Юнайтед загуби репутацията си сред привържениците на "червените", очаква финал спектакъл и много голове на 26 май на Олимпийския стадион.

"Ще се срещнат два различни стила. Ливърпул играе добре срещу великани и обича да държи топката и да напада, смятам че ще бъде отличен финал с много голове. Реал е фаворит и винаги побеждава когато трябва... Вече казах по-рано, отново ще спечели Шампионската лига", заяви Оуен за "Марка".

Бившият национал на Англия, който в момента работи за една британска телевизия, сподели че на финала се срещат отбори по неговия вкус.

"Ливърпул е силен, Реал има голям опит в такива мачове и играчи които решават като Роналдо, Иско... Припомням че Ливърпул беше шампион на Европа през 2005 година, а сега има по-силен отбор", допълни своевременно най-добрият футболист в света за 2001 година.

Оуен израсна на "Анфийлд", за осем години вкара 158 гола за "червените", преди през 2004 година да премине в Реал (Мадрид), но се задържа в Испания само един сезон.

След лошата година в Мадрид не успя да се върне към старата форма, заради което имаше слаби постижения в Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Стоук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар