сряда, 18 юли 2018 г.

24 000 помогнаха на Цървена звезда да преодолее бункера Спартакс


Цървена звезда се класира за втория кръг на квалификациите за Шампионската лига, след два гола които постигна във второто полувреме на мача със Спартакс.

Треньорът Милойевич извърши определени промени в сравнение с първия мач в Латвия. За Цървена звезда дебютира Дегенек, а този път най-изнесен напред беше Бен. Също така, Ебисилио заигра от началото на мача.


Гостите от Латвия от първата минута дадоха да се разбере на всички на стадиона, че са дошли да играят за 0:0, и евентуално с дузпи да се преборят за голям успех. Цървена звезда от първата минута напълно контролира топката, но и мача, който напомняше на много от Супер лигата, когато противниците на Звезда предимно се бранят, но този път противника не беше "отворен" навреме. Мъчиха се "червено-белите" да пробият "автобуса" пред вратата на Спартакс. В няколко случая успяваха да заплашат, особено Неманя Миличич, който на два пъти заплаши с глава, а Бен от пряк свободен удар за малко матира Неругалс.

През второто полувреме Цървена звезда продължи с атаките, картината не се промени много освен че шансовете на Звезда станаха по-конкретни. Пробуди се и публиката и на моменти с изключително силна подкрепа даваше криле на футболистите.


Въздишки по целия стадион предизвика гредата, която уцели Неманя Радонйич в средата на втората част. Той стреля много силно, топката сякаш се двоумеше дали след гредата да влезе в мрежата, но играта продължи.

Беше все по-ясно, че Цървена звезда с приближаването на края на мача ще опита с всички сили да стигне до така желания гол. Усилията се изплатиха в 78-ата минута след още един от редицата ъглови удари; Мелег центрира отлично, Павков който получи възможност през второто полувреме с глава отклони топката на втората греда, а там Бен подготвено я изчака и я прати в мрежата! От този момент камък падна от сърцето на всички футболисти, и Звезда игра значително по-леко. А това се изплати три минути по-късно.


В 81-ата минута след двойно подаване между Бен и Мелег, вторият центрира и Кръстичич се ориентира чудесно и с пета измами отбраната на Спартакс, поставяйки крайния резултат на двубоя.


Цървена звезда след доста мъки успя да се пребори за класиране във втория кръг на турнира в който изненади са повече от възможни. Това показа и Судува, която успя да изхвърли фаворизирания Апоел след минимална загуба в Кипър с 0:1 и предимство от 3:1 от Литва.

Цървена звезда - Спартакс Юрмала 2:0 (0:0)

1:0 Бен (78 мин)
2:0 Кръстичич (81)

Цървена звезда: Борян, Стойкович, Дегенек, Савич, Родич, Йовичич, Кръстичич, Ебисилио, Миличич, Радонйич, Бен

резерви: Попович, Гобелйич, Бабич, Мелег, Йевтович, Павков

Спартакс: Неругалс, Фрейманис, Ош, Косорич, Шлампе, Хонорато, Дмитрейев, Малеев, Кобзар, Вишняковс, Сварупс

резерви: Мелесис, Стуглис, Агуире, Смит, Михадюкс, Давидов

Стадион: "Райко Митич"
Зрители: 23 868
Съдия: Алпер Улусоу

Няма коментари:

Публикуване на коментар