петък, 31 август 2018 г.

Тухел: Помня Звезда от 91-ва! Продължава да е голям клуб


Може да се каже, че в Париж най-спокойно приеха факта, че ще играят в "групата на смъртта". Пръв се огласи първият човек в този клуб Насер Ал Келайфи, а след него и новият треньор Тухел, който имаше похвални думи за Цървена звезда...

"Това ще е много вълнуващо предизвикателство за играчите, персонала и клуба като цяло, да не споменаваме нашите верни привърженици, защото ще се изправим срещу великани на европейския футбол и чудесни атмосфери във всички тези градове. Но на всички тях трябва да им е ясно, че ще бъде пъклено и когато те дойдат в Париж. Такъв жребий ни дава фантастично предизвикателство, готови сме за новата кампания в Шампионската лига. Едва чакаме да започне", заяви Ал Келайфи.

Томас Тухел е наясно с тежестта на задачата и специално изтъкна, че му е драго, че ПСЖ изтегли точно Звезда.

"Ливърпул беше финалист през миналия сезон и имаше невероятна подкрепа. Много са бързи, страшно добри в преминаванията... Няма съмнение, че този сезон са между главните кандидати за спечелването на трофея. Доста дълго са заедно, растат от година на година."

Цървена звезда по всичко изглежда е аутсайдер в Група С, но...

"Звезда е голямо име! Спомням си техния сезон 1990/91 и триумфа в КЕШ. Щастлив съм, че ще играем срещу тях. Някои спомени се будят... Те продължават да са голям клуб", заяви младият немски специалист и голям приятел на Клоп.

Цървена звезда стартира в Шампионската лига против Наполи в Белград. Този мач по програма е на 19 септември. След дуела с Хамшик и другари "червено-белите" ги очакват две поредни гостувания. И то много неприятни. Първо на 3 октомври гостуват на "Парк де Пренс", а след това ще усетят атмосферата на "Анфийлд". Този дуел е на 24 октомври. Тогава "червените" идват в Белград, следва гостуване на Наполи и за край на най-големия стадион в Сърбия пристигат Неймар, Мбапе и компания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар