четвъртък, 30 август 2018 г.

Милойевич: Звезда е там където принадлежи


Треньорът на Цървена звезда Владан Милойевич влезе усмихнат на пресконференцията и, както каза, сякаш още не е осъзнал успеха, който направиха.

Шампионът на Сърбия завърши 2:2 в гостуване на Залцбург, в реванш от плейофа за Шампионската лига, и се класира в груповата фаза на елитния турнир след белградското 0:0.

- Това е голям успех! През цялото време работихме за това и вярвахме в успеха! Беше изключително тежък мач. Имахме противник, който е фантастичен и честитя на Залцбург за мача. Никога не се отказваме от плана, ние се подготвихме много добре, но някои неща все пак не направихме добре. Затова и получихме гол преди края на първото полувреме. Това, от друга страна, може би е и Божията воля, защото тогава трябва да реагирате. Във всеки случай, Залцбург е фантастичен отбор и за този един гол, дали сме го постигнали заслужено или не, не е важно. Важно е, че Звезда след толкова години е в Шампионската лига. Този успех заслужават абсолютно всички, от привържениците до членовете на управата на клуба, през моя треньорски щаб до моите играчи. Показаха желание и колко обичат този клуб - изтъква Милойевич.

Треньорът на Цървена звезда разкри и какво е казал на избраниците на полувремето.

- На полувремето казахме, че в първата част не бяхме такива каквито трябва да бъдем и беше наша длъжност да променим това. Още веднъж честитя на моите момчета. Благодаря им за хубавите моменти, върнаха Звезда там където принадлежи. Това е много голям успех, не само за Звезда, а за сръбския футбол и със сигурност най-големият успех за мен в треньорската кариера. Залогът беше огромен, бяхме на 90 минути от Шампионската лига, а миналата година Залцбург отстрани и Лацио, и Борусия (Дортмунд), и игра полуфинал в Лига Европа.

Не пожела специално да коментира дузпата от която Залцбург поведе с 2:0.

- Не видях най-добре ситуацията, бях обърнат, но не трябва да гледаме всичко това. Имам доверие, Чакър все пак е един от най-добрите съдии в Европа и не трябва да имаме дилема - допълни Милойевич.

Също така, не можа да не изтъкне ролята на верните привърженици.

- Наистина са малко думите да се опише тяхната подкрепа. Казах на моите играчи, че в живота най-лошото нещо е когато пробудите емоциите в някого, тогава няма накъде. Мисля че направихме това, а пробудихме и вярата им. Мисля, че целият регион е с нас, много послания получих от Гърция, и от Кипър, от редица страни, колко хора обичат Цървена звезда. Играчите заслужиха това с резултатите, играта, борбеността. Привържениците ни дават това което не може да се плати с пари, а само може да се изживее и затова са единствени на планетата.

Милойевич се обърна и към момента в 61-ата минута, когато в дуел Милан Павков остана с кървава глава, и когато се стигна до спречкване между играчите на двата отбора. Всичко това стана преди двата гола за Цървена звезда.

- Винаги има някой момент, който раздвижва отбора. Дали този път беше този или онзи в който вкарахме гола... Не бяхме през цялото време онази Звезда, която искам, не мога да кажа уплашени, а може би объркани. Но, показали са ми тези момчета против Арсенал, или московския ЦСКА, или Кьолн какво могат, може би съм им казал и нещо за което вече не се сещам. Бяхме длъжни да излезем във второто полувреме и да сме това което сме, това трябваше да се случи. Влизаме в самия крем на европейския футбол, може би малко и не сме осъзнали успеха... На Белград, Звезда и Сърбия е нужно да дойдат големи клубове, това заслужава цяла Сърбия. Надявам се, че Шампионската лига ще бъде спектакъл. Ще се подготвим, много пати Звезда години назад и ми е драго, че точно това поколение с моя милост допринесе да си върнем достойнството - завърши Милойевич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар