четвъртък, 27 септември 2018 г.

Немските привърженици в обединен протест срещу поскъпването на билетите и наглата комерсиализация


В ранния вчерашен мач между Вердер (Бремен) и Херта (Берлин), привържениците и на двата отбора останаха мълчаливи през първите 20 минути на срещата в протест срещу поскъпването на билетите и наглата комерсиализация на футбола. Бременските запалянковци нарушиха мълчанието си след 18 минути и 30 секунди, докато тези на Херта направиха точно това което планираха и след 20-ата минута се върнаха към нормалното подкрепяне. Същата ситуация се случи в Байерн, Хановер и Фрайбург.

В Бремен, привържениците пяха Можете ли да си представите футболен мач без привърженици отиващи на стадиона? Лозунги като Стоп на разделянето на деня на мачовете и Футболът принадлежи на теб и мен, а не на шибаната платена ТВ бяха опънати на трибуните на Везерщадион.

Запалянковците протестират, защото проведоха разговори с Германския футболен съюз и Германската футболна лига по-рано, но останаха недоволни от резултатите. Протестите не са приключили, привържениците ще продължат да протестират и в остатъка от седмицата в Бундеслигата, Втора и Трета Бундеслига.


Няма коментари:

Публикуване на коментар