неделя, 30 септември 2018 г.

Марко Ройс: Впечатляващото завръщане показа сила


"Винаги трябва да вярваш в себе си. Гол променя всичко", обясни треньорът на Борусия (Дортмунд) Люсиен Фавре след като видя отборът си да преодолее два гола изоставане, за да запише успех с 4:2 в Леверкузен. "Впечатляващото завръщане показа сила", заяви капитанът Марко Ройс в похвала на съотборниците си.


Люсиен Фавре: "Головете, които допуснахме бяха ненужни. За първия, направихме твърде много грешки. Не можем да позволим това да се случва. Вторият дойде след ъглов удар като не се справихме добре във втората фаза при изчистването на топката. Това ни струваше два гола. Но винаги трябва да вярваш в себе си. Гол променя всичко. Отново показахме своя дух. Имаше много емоции в края. Да победиш с 4:2, след като си губил с 0:2 е супер. Леверкузен можеше да вкара и трети, но ние контролирахме мача добре през втората част, играхме по-добре. Много е хубаво да си на върха в класирането. Началото е добро."


Марко Ройс: "Треньорът не трябваше да казва много на полувремето. Не направихме добро загряване преди мача, така че беше логично последствие, че изиграхме първото полувреме така. Беше ясно, че трябва да покажем реакция през второто, иначе щеше да има много различен завършек. Днес отново имаше много млади играчи на терена, за които не е лесно да си при 0:2 в Леверкузен. Впечатляващото завръщане показа сила. Ако можем да сме по-добри в Шампионската лига в сряда, тогава ще сме направили добър старт на сезона. Но трябва да играем 90 минути тогава, вместо тези 45, които играхме днес."


Роман Бюрки: "Хубаво е да си на върха в класирането. Хубав момент, но сезонът още е млад. Важното е да продължим да надграждаме от този момент в следващите мачове. Беше шумно за кратко в съблекалнята днес, но ние често сме се връщали след изоставане и преди. Казахме си, че ще направим добро начало на второто полувреме и че ни трябва ранен гол, тогава Леверкузен ще стане нервен. Имахме трудности през първата част когато трябваше да изграждаме от задна позиция и преследвахме топката, защото Леверкузен ни постави под много добър натиск. Леверкузен заслужено поведе, но през второто полувреме беше напълно различна история. Останахме търпеливи и вкарахме головете в точното време."


Хайко Херлих (треньор на Байер Леверкузен): "Имахме две добри възможности да увеличим преднината си - и веднага след тях влезе техния първи гол и изравняването. Беше ясно, че Дортмунд ще превключи на по-висока скорост със своята класа."


Юлиан Брандт (Байер Леверкузен): "Дортмунд възкръсна след като намали на 1:2, а ние позволихме елементи от нашата игра да изчезнат. Това даде увереност на Дортмунд, те са супер отбор и използваха своите възможности. Можеше да се види, че Дортмунд има повече енергия през второто полувреме."


Няма коментари:

Публикуване на коментар