неделя, 30 септември 2018 г.

Пако Алкасер: Три гола от четири удара


Носителят на победата над Леверкузен беше Пако Алкасер, който завърши впечатляващо отборно представяне, вкарвайки третия и четвъртия гол. Това беше първият успех от 1982 г за Борусия (Дортмунд), след като изоставаше с 0:2 на почивката! Ето и фактите за мача.

Вторият най-бърз: Пако Алкасер сега е вкарал три гола в първите си два мача в Бундеслигата и е намирал мрежата с три от четири удара. На испанеца му отне само 50 минути да достигне три гола - единственият играч в елита, който е стигнал тази бройка по-бързо е Йоел Похянпало от Леверкузен преди две години (30 минути).


Историческо завръщане: Последният път когато Борусия спечели, след като изостава с 0:2 беше в Щутгарт през март 2014, но трябва да се погледне по-далече назад за последното завръщане от 0:2 на полувремето. Това стана през май 1982, когато Борусия би Бохум с 3:2.

Топ доставчик: Джейдън Санчо се появи като резерва във всеки мач и подаде за шест гола. Това означава, че 18-годишният играч има най-много асистенции в Бундеслигата.

Супер смени: Смяна е била замесена в 11 от 19-те гола, които Борусия е вкарала този сезон (пет гола, шест асистенции).

Непобедени: Борусия продължи поредицата без загуба на осем поредни мача този сезон и отпразнува първа победа в гостуване при Люсиен Фавре в Бундеслигата. Само Томас Тухел е започвал престоя си в Борусия с по-дълга серия без поражение.

Втората най-добра атака на Борусия: С 19 отбелязани гола, Борусия (Дортмунд) в момента има най-добрата атака в първенството. Само през 1994/95 Борусия е вкарала повече голове след шест кръга (20).


Лидер с пример: Марко Ройс създаде първия гол за Борусия с воле преди да вкара изравнителния гол. Това попадение е неговото четвърто за сезона - само Дуда от Херта (Берлин) има повече. Ройс никога не е вкарвал повече голове в първите шест мача на сезон в кариерата си и сега има повече голмайсторски точки на името си (осем: четири гола, четири асистенции) от всеки друг играч в първенството!


Повече голмайсторски точки от мачове: Якоб Брун Ларсен е замесен в четири гола (два гола, две асистенции) в своите три участия този сезон. След като откри сметката си срещу Нюрнберг преди няколко дни, 19-годишният датчанин сега вкара и първият си гол в гостуване.


Ценна победа като гост: Спечелиха в гостуване в Шампионската лига (1:0 в Брюж), но това беше първият път в който Борусия (Дортмунд) взе победа като гост в Бундеслигата от седем месеца.


Млад отбор: Люсиен Фавре изведе най-младият състав откакто пое отбора (средна възраст 23,95 години). Последният път в който толкова млад отбор започна за Борусия беше през февруари 2017 в Дармщадт (23,58 години).


Няма коментари:

Публикуване на коментар