понеделник, 29 октомври 2018 г.

Марсилските привърженици към ПСЖ: Можете да купите Цървена звезда, но Шампионската лига не!


Вчера се изигра голямото дерби на френското първенство в което ПСЖ като гост победи Олимпик в Марсилия с 2:0.

Голямата нетърпимост между тези два клуба отново беше очевидна на трибуните, а този път в престрелката беше включена и Цървена звезда.

Привържениците на Олимпик използваха партенката на "Л`Екип" за мача от Шампионската лига между ПСЖ и Цървена звезда, за да се подиграят на парижаните.

"Купуването на Цървена звезда няма да ви донесе жълта звезда (Шампионската лига)! Ние сме шампиони", поръчаха поддръжниците на домакинския клуб.


Привържениците от Марсилия така припомниха, че Олимпик е единственият френски клуб, който е спечелил Шампионската лига. Две години след загубата от Цървена звезда в Бари, французите се окичиха с титлата в Шампионската лига. Олимпик във финала в Мюнхен надигра Милан с 1:0.

Въпреки че тази привърженическа закачка изглежда симпатично, факт е, че привържениците на Олимпик най-малко имат право да се съмняват в други за уреждане на резултат.

Точно клубът от Марсилия, съответно тогавашният президент Бернар Тапи, беше арестуван заради уредени мачове. На Олимпик му беше отнета титлата шампион на Франция за сезон 1992/1993 с която получи право на участие в Шампионската лига и по-късно я спечели, а клубът беше изхвърлен във Втора лига.

Няма коментари:

Публикуване на коментар