сряда, 31 октомври 2018 г.

Историческа ВАР дузпа отведе Ривър във финала на Копа Либертадорес, съдията бяга от играчите на Гремио!


Колумбийският арбитър Андрес Куня е храбър човек. Много храбър човек. С тази констатация почти всички световни медии започват своя репортаж за реванша от 1/2-финалите на Копа Либертадорес между Гремио и Ривър Плейт.

Нощес в Порто Алегре бе изписана история във футбола. Ривър Плейт след победа в гостуване (2:1) се класира на финала където би могъл да отмери сили с най-големия си враг Бока Хуниорс. Обаче, всички с дни ще говорят за това, че ВАР технологията помогна на "милионерите" да стигнат до гол в 95-ата минута.


Какво се случило? Играел се е краят на мача, Гремио имал реми (1:1), което след триумфа в Аржентина го отвеждало във финала. Ривър Плейт няма какво да чака. Тръгва напред. Резервата Скоко дочаква топката на ивицата на наказателното поле, блокира го Брешан... Изглеждало, че това е ъглов удар за аржентинския представител. Обаче, съдията Андрес Куня се консултира с ВАР, дълго гледа записа и след десет минути колебание показва бялата точка, защото Брешан си послужил с ръка.

Бяс завладял трибуните на стадиона в Порто Алегре... Обаче, това не попречило на Мартинес хладнокръвно да реализира най-строгото наказание в петата минута на съдийското продължение и да отведе "милионерите" във финала.


Едва тогава настанало вълнението. След края на мача арбитърът Куня трябвало с помощта на специалните части на бразилската полиция да напусне стадиона.

Могат да се жалват в Гремио от съдийското решение, но сами са виновни, че пропуснаха възможността да се борят за титлата най-добър отбор в Южна Америка. Донесоха си капитал от Аржентина, а имаха и преднина от 36-ата минута когато Лео Гомес изчака топката на 16-ия метър и уцели точно в ъгъла. Това беше обявление за историческа нощ. В края на краищата, Ривър е първият отбор, който в полуфинала на Копа Либертадорес заличи загуба у дома.


Ще се окаже, че ключовият детайл е видян в началото на второто полувреме. Нападателят на домакина Ферейра имаше чисто положение. Остана сам срещу вратаря на Ривър Плейт, но Армани спаси неговия удар.

От тогава започна инициативата на аржентинския представител. Ривър тръгна на всичко или нищо. И получи класиране във финала. Преди гола от историческата дузпа Боре в 82-ата минута скочи отлично и изравни резултата. Това беше увода към голямата драма.

Във втория полуфинал тази нощ се срещат Палмейрас и Бока Хуниорс. Аржентинците защитават преднина от първия мач от 2:0. Мирише на Супер класико във финала.

Няма коментари:

Публикуване на коментар