сряда, 31 октомври 2018 г.

Фавре: Искаме да достигнем следващия кръг!


Сблъсъкът с Унион (Берлин) е мач №4 - средата - от още един маратон от седем срещи в рамките на три седмици. Ротация ще бъде наложителна, за да се разпредели натоварването и да се предотврати умората. Но, знаейки че загуба в Купата не може да бъде поправена, Люсиен Фавре ще трябва да направи внимателно своите избори.

"Искаме да достигнем следващия кръг! Нашето внимание е изцяло върху този мач, въпреки че имаме изпълнен с двубои календар", обясни швейцарският тактик преди срещата с отбора от второто ниво на немския футбол. Да се постави силата на столичния клуб в перспективата, те - заедно с Дортмунд - са единственият клуб останал в професионалния футбол на Германия, който още няма загуба в официален мач, така че преодоляването по никакъв начин не е гарантирано! "Двубой от Купата", обясни опитният наставник, "никога не е лесен. Ние вече го знаем от двубоя във Фюрт, където беше много, много трудно." Борусия направи енергично завръщане в този двубой от първия кръг, който стигна до продължения с късно изравняване в петата минута от добавеното от рефера време, преди да вземе победата в 120-ата минута секунди преди да се отиде на дузпи.


Треньорът вече е добре запознат с Унион (Берлин). "Те са много компактни и добре организирани", е неговата оценка. В това отношение, вероятно ще бъдат подобни на своя градски противник Херта, който в събота гостува в Дортмунд, когато "ние очевидно бяхме разочаровани от резултата", заяви Фавре. "Но беше добър мач." Фактът, че двубоят не завърши по желания начин - и в този случай заслужения - "може да се случи във футбола понякога".

Фавре ще има редица възможности на разположение в съзидателния департамент, особено след като Шинджи Кагава отново е  напълно възстановен, а Пако Алкасер е много вероятно да се завърне след кратко отсъствие заради травма. "Той отново тренира. Ще видим дали е възможно да играе или не", каза Фавре, който очевидно не иска да поема никакви рискове с нападателя. В защита, обаче, той остана със "само няколко възможности". Там най-вероятно ще има няколко промени. Но това още не е сигурно. Все още има време за такива решения преди началния час 19:30 в сряда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар