неделя, 28 октомври 2018 г.

Безредици в Бундеслигата, сблъсък между привърженици и полиция


Освен голямата неизвестност на терена и гола на Калу от дузпа в съдийското продължение, мачът между Борусия от Дортмунд и Херта беше белязан и от сблъсъци на гостуващите привърженици с полицията. Запалянковците на "Старата дама" на полувремето потрошили тоалетните, след това няколко пъти използваха пиротехнически средства на терена, след което влязоха и в схватка с полицията, в която десетина от тях пострадаха.

Борусия (Дортмунд) излезе със съобщение, че тоалетните, които са в частта от трибуните за гостуващи привърженици са напълно унищожени, както и че около 45 човека са пострадали по време на сблъсъка с полицията.

От Херта съобщиха, че напълно се противят на използването на пиротехника и сбиването на запалянковците с полицията, което е напълно неприемливо, също така обещаха да помогнат за идентифицирането на привържениците, които са участвали в безредиците на стадиона.

Запалянковците на Херта от своя страна се обърнаха към немските власти, казвайки че полицията е опитала да конфискува техни транспаранти и знамена, след което "ненужно е употребила сила и голямо количество сълзотворни гранати".


Няма коментари:

Публикуване на коментар