сряда, 31 октомври 2018 г.

Милойевич: Елате на Маракана!


Треньорът на футболистите на Цървена звезда Владан Милойевич призова привържениците да дойдат във възможно най-голям брой на стадион "Райко Митич" за мача с Бачка, тази вечер от 19:30.

Шампионът на Сърбия в 14 кръг на Супер лигата играе втория от четири мача колкото ще изиграе за 10 дни.

- Бачка е добър отбор, който показа желание да се надиграва и у дома и като гост, иска да играе. Има своя философия, която е печатът на треньора Деян Челар. Не бих прекалил ако кажа, че Бачка би могла да има и някоя точка повече, съответно да е по-добре класирана. Очаква ни един тежък мач и приканвам привържениците да дойдат в колкото се може по-голям брой на Маракана и да подкрепят нашите футболисти - каза Милойевич.

И в този мач треньорът на червено-белите няма да може да разчита на всички оръжия.

- Добре е, че Марко Марин излекува травмата и тренира в пълен ритъм както и Милан Родич. Римчънд Боачи продължава да има проблем и на него няма да можем да разчитаме в идващите мачове, докато Сърджан Бабич има малки здравословни проблеми. Няколко момчета играят продължително, така че може би и на някои от тях ще дадем отдих. И Бранко Йовичич беше в групата на контузените, ще видим и с него колко ще рискуваме. Лекарят Деян Пурич ми е най-добрият приятел засега и заедно правим стратегията около играчите на които можем да разчитаме. Моята философия е, че тяхното здраве винаги е на първо място.

Това което може да радва Милойевич е завръщането на Вуядин Савич на терена, защото от дуела в Шампионската лига в Париж не беше на разположение.

- Савич беше контузен, в Шабац игра коректно, може и по-добре, но след дълъг период проведе всичките 90 минути на терена. Кафу работи добре, въпреки че не обичам да говоря индивидуално, например Неманя Милич е истински професионалист, търпеливо чака възможност и вярвам, че ще има място и за него.

За Милойевич мачът в Шабац беше №50 на пейката на Цървена звезда в шампионата. Постижението е впечатляващо - 44 победи, пет ремита и само една загуба.

- Всеки мач на пейката на Звезда за мене е голяма чест и голяма радост, щастлив съм, че съм треньор на голям клуб, който е със заслуга за всичко което съм направил. Тренирам чудесни момчета. Винаги гледам напред и се радвам на всяко следващо предизвикателство.

Неговите избраници между двата мача с Ливърпул ще изиграят три шампионатни мача, което са пет двубоя за две седмици.

- Трудно е, но от друга страна това е нашата работа. Свикнали сме с това. Добре е, че имаме опит от миналия сезон от големи мачове когато имахме подобни ситуации. С упорита работа и сгъстена програма трябва да се справяме, просто, станало ни е стереотип и бутаме напред - заключи Милойевич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар