четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Най-големият измамник в света на футбола: 222 млн симулации


Обича човекът да проверява качеството на тревата и това си е. Не съществува футболист, който повече мъчи и(ли) дразни противниковите играчи и привърженици, а и обективната спортна публика от Неймар. С всички качества, които притежава, а те не са малко и за тях трябва да му се свали шапка, неудържимото желание за излежаване по стадионите из цяла Европа и света го превърна в един от главните лоши герои на съвременния спорт.

Тези две лица бразилецът потвърди и в мача с Ливърпул, когато с ходове разоряваше отбраната на вицешампиона на Европа, а с поведението си направи така, че футболът да се догади на всеки, който е решил да гледа дербито на кръга на Парк де Пренс. Защото това което прави най-скъпият играч на ПСЖ и в света е за осъждане и не съществува нито едно основание по което може да му се погледне през пръсти, защото, народно казано - мами. Дори и да го удрят. Защото не удрят само него и не е единствен Неймар от всички футболисти на света, който никого не е удрял.

"Поведението на някои от началото на мача беше смешно", отбеляза някогашният английски национал Стив Макманамън, гостувайки в една телевизия.

 Въпреки че не спомена поименно Неймар е ясно, че мислеше за него. Особено след като върху бразилеца хвърли камъни и дървета и Юрген Клоп, казвайки му, че няма смисъл да провежда време върху тревната настилка, колкото и да е мека тя.

"Първо се държите сякаш сте мъртви, а веднага след това ставате. Това би трябвало да бъде достатъчно за жълт картон. Не трябва да се прави така. Всички само падат, тук футболът няма смисъл. Умно го направи ПСЖ, а особено Неймар, обаче, за разлика от него повечето играчи завършват на тревата само ако е нещо сериозно. Не искам да кажа, че ПСЖ заради това не е заслужил триумфа", заяви Клоп.

Играта с която са свикнали червените във Висшата лига не можа да се развие, защото по оценката на немския треньор ПСЖ след повеждането е решил да "краде" време.

"Голямо препятствие за нас представляваше, че имаше "малък милион" прекъсвания във второто полувреме. А съдията (Симон Марчиняк - б.а.) вероятно мисли, че е свършил добра работа. Мога по този повод да ви кажа 500 000 неща, но не искам те да са ви заглавия. Ние сме най-коректният английски отбор, а в Париж излязохме касапи. Играчите на ПСЖ само падаха, па изглеждаше сякаш през цялото време сме ги удряли с лакти. Умно го направиха, макар че и съдията им позволи да се държат така", добави Клоп.

Неймар и неговите съотборници закачи и Андрю Робертсън.

"Интересува ме колко време всъщност футболистите на ПСЖ откраднаха по време на мача. Сигурно са поставили рекорд в кражбата на време. Използваха всяка възможност да се излежават", заяви левият бек на Ливърпул.

Статистиката показва, че Неймар е фаулиран шест пъти в мача от петия кръг на Шампионската лига. Най-много от всички в мача. Въпреки това, отново пропусна възможността да бъде в центъра на вниманието заради гола или акробатичните изпълнения.

"Никой друг не е виновен за това освен хлапето, което носи "десетка" на гърба. Ако не се промени никога народът няма да го гледа с очите с които би трябвало да го наблюдава. Кристиано Роналдо и Лионел Меси на терена правят нещо заради което оставате без думи, а Неймар ви кара да се запитате: "защо го прави", написа в колоната си в Дейли мейл журналистът Доминик Кинг.

В подобен тон продължава и Джеймс Пиърс от Ливърпул Ехо:

"Леонардо Ди Каприо в сряда вечерта беше на трибуните на Парк де Пренс, но някогашният носител на Оскар не беше най-добрият актьор на стадиона. Това признание отива за Неймар чийто театрални падания в опити да получи свободни удари бяха срамни."

Точка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар