сряда, 28 ноември 2018 г.

Милойевич: Вярваме в това което правим


Цървена звезда от 22 часа я очаква гостуване на Наполи в рамките на 5 кръг на Шампионската лига, а треньорът Владан Милойевич говори обширно преди още едно голямо предизвикателство.

- Смятам че господин Карло Анчелоти е един от най-добрите, ако не и най-добрият треньор в Европа, така че сме пълни аутсайдери. Когато се класирахме в груповата фаза знаехме, че ще бъде много тежко, защото играем с най-добрите отбори от своите шампионати. Ливърпул е главен фаворит за спечелването на Висшата лига с Манчестър Сити, ПСЖ е доминиращ във Франция, Наполи втори в Серия А - заяви Милойевич.

Стратегът на шампиона на Сърбия се обърна още веднъж към страшната конкуренцията в Група С и изтъкна колко означават за неговите играчи дуелите в елитния турнир.

- Цървена звезда има един или двама играчи, които досега са играли в Шампионската лига. Това е върховно ниво на надпревара и всяка грешка се плаща. Съперниците имат огромен опит и противниковите отбори са правени да спечелят Шампионската лига. Двата отбора, които отидат напред със сигурност ще са главни кандидати за спечелване на трофея. Не се натоварваме с това какво е било на предишните гостувания, от мач на мач сме все по-добри и се надявам, че и този дуел ще е вятър в платната и Звезда и в бъдеще ще бъде участник в големи турнири.

Сръбският треньор има редица проблеми с контузени играчи в изминалите дни и не може да разчита на всички оръжия.

- Имаме кадрови проблеми с играчи след мача с Ливърпул и няколко от тях са контузени за определен времеви период. Милан Павков е с нас както и Душан Йованчич, преди мача, и след тренировката, ще вземем решение дали ще играят. Нека остане малка изненада, да скрием нещо. Контузените играчи не са с нас, бих искал да имам всички в групата, тези, които пътуваха ще дадат всичко от себе си. Футболът не е индивидуален спорт и нашият отбор не зависи от която и да е отделна фигура. Обичам играчите ми да са здрави, но който го няма, без него може и трябва. Ние сме впечатляващи аутсайдери, както каза Карло Анчелоти на жребия, и може да са ни гледали малко с други очи. Идваме от Сърбия, една малка, горда страна и Звезда дълго не е била на такова ниво.

Милойевич не спести и думите на похвала на сметката на Наполи.

- На такова ниво няма специална изненада. Наполи има определен начин на игра, това са качествени футболисти, това е отбор, който се цели в Скудетото и Шампионската лига. Всеки гледа своя отбор, не твърде много противниковия, затова повече ще гледаме как ние ще се държим на терена. Ситуацията е такава, че играем срещу фантастичен противник, отличен във всички линии. Голяма чест е да имаш Наполи за съперник - заяви Милойевич, но и подчерта величината на клуба на чиято пейка седи.

- Това е мач в който за пръв път в гостуване в Шампионската лига ще имаме помощта на своите привърженици, което е много важно нещо. Не гледаме дали имаме или не шансове за класиране напред, трябва само да се покажем в най-добра светлина. Цървена звезда е огромен клуб, за мен и най-големият на Балканите, да не ме разбере някой погрешно. Самият факт, че сме в Шампионската лига ни дава вятър в платната да върнем Звезда там където й е мястото. Големите бюджети играят голяма, много важна роля, а ние искаме да бъдем в компанията на най-добрите, защото по история, традиции, привърженици и всичко останало Звезда принадлежи на европейския крем. Спортисти сме, мечтите не може никой да ни ги вземе и е много важно да вярвате в това което правите, това е единственото което искам от моите играчи - да вярват в това което правят.

Още веднъж треньорът на червено-белите изтъкна, че уважават всички, но не знаят за страх.

- Няма от какво да се плашим, защото ако се страхувах, нямаше да съм на това място. Това е много хубава година за Цървена звезда, а в далечната 1991, на 260 километра оттук в Бари, Звезда стана европейски шампион и това завинаги ще бъде в спомените на всички поколения. Никой никога не се е плашил в нашия клуб и няма да се. Карло Анчелоти е оставил и оставя печат, и ние по-младите доста учим от него, голяма чест е за мен да играя против него. Всеки уважаваме, но от никого не се страхуваме - заключи Милойевич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар