четвъртък, 29 ноември 2018 г.

Милойевич: Горд съм с играчите


Треньорът на футболистите на Цървена звезда Владан Милойевич каза, че е горд от изданието на своите възпитаници в Неапол.

Червено-белите, които в юга на Италия за пръв път този сезон заиграха в изцяло червен екип, изгубиха с 1:3 в 5 кръг на Група С на Шампионската лига.

- Честитя на отбора на Наполи за победата. Мачът беше добър и интересен, мога да го разделя на първото и второто полувреме. Онова което искахме и подготвяхме, не направихме точно така както искахме в първото, затова втората част беше най-доброто в гостуванията в Шампионската лига. След Париж и Ливърпул, това полувреме е знак как се играе в Европа - заяви Милойевич.

Треньорът на Звезда специално изтъкна защо е горд.

- Честитя и на моите играчи, специално съм горд и щастлив, че тренирам играчи, които дадоха всичко от себе си без оглед на всичко, както например Душан Йованчич, който имаше само една тренировка, или Милан Павков. Горд съм, че имам такива играчи, а видяхме и младия Деян Йовелйич, който израства във фантастичен играч, пред него е светло бъдеще, заслужава и ще получава шанс в бъдеще.

Милойевич подчерта и че не е имало изненада на стадион "Сан Паоло" и обясни причината за по-слабото издание в първото полувреме.

- В подготовката за мача знаехме каква е лявата страна с Руи и Фабиано Руис, но не решавахме проблемите както трябва. Най-големите два проблема имахме с кратките и малките диагонали, особено Хамшик и Алан, и не успявахме да правим натиск над тях двамата. След смените това изглеждаше много различно през второто полувреме. Сърнич за пръв път игра на позиция опорен полузащитник, с влизането на Йованчич получихме стабилизиране и контрол на играта, по-лесно стигахме до офанзивната третина на терена. Нямаше никаква изненада, само не успяхме от началото да се адаптираме на стила на игра на фантастичния отбор какъвто е Наполи. Смятам че който и отбор да се класира напред го заслужава. Наполи, ПСЖ и Ливърпул са прилично изравнени по качество.

Специално се обърна към подкрепата на привържениците в Неапол, които чудесно ободряваха отбора.

- Отново се видя, че означават много за нас. Толкова добри неща направихме и тяхната роля е много голяма в това. Чудесно са се държали в града както чух, имаше от Белград, от всички краища на Сърбия, но и от чужбина, и им честитя от все сърце за поведението. Още веднъж показахме, че не сме точно такива каквито останалата част от Европа иска да ни покаже. Съжалявам, че нямахме възможността да имаме тяхната помощ и да се покажат в истинската си светлина и в Ливърпул и в Париж. И сега се чуват на фон докато говоря, наистина са феноменални, благодаря им за всичко от името на целия отбор.

В последния кръг на Група С Звезда посреща ПСЖ на 11 декември.

- Няма големи думи за мотивацията, нито специално трябва да го правя за мач от Шампионската лига. Не сме били участници повече от 20 години, ще бъде препълнена Маракана и вряла атмосфера. Няма нужда от допълнителна мотивация, 1:6 от Париж е повече от достатъчно, имаме достатъчно мотивация за ПСЖ - заключи Милойевич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар