вторник, 27 ноември 2018 г.

Симич: Спокойно, концентрирано, с много тичане


Офанзивният футболист на Цървена звезда Велько Симич смята, че в Неапол, в 5-ия кръг на Шампионската лига, неговия отбор го очаква различен мач от този на старта на турнира.

- Многократно сме казали, не искаме да даваме някакви големи обещания. Сега сме на крилете на победата против Ливърпул, по-конкретни, може да се каже и по-опасни, и отиваме с по-голяма доза самоувереност в Неапол. Ще играем срещу отбор, който може не само да заплаши, а и да победи когото и да е в Европа. Ще опитаме да дадем максимума си и да се преборим за положителен резултат - каза Симич.

За разлика от предходните две гостувания, червено-белите под Везувий ще имат подкрепата на привържениците.

- Тяхната подкрепа ще означава много за нас. Всички знаем, че сме между 20 и 30% по-добър отбор когато ни ободряват и като имаме техния вятър в платната.

Звезда в премиерата направи реми с Наполи 0:0 на стадион "Райко Митич" и спечели историческа точка.

- Искрено, очаквам малко по-различен мач в сравнение с онзи на Маракана. И те се изкристализираха малко повече като отбор, опознаха се по-добре с новия треньор Анчелоти и преминаха периода на адаптация. От друга страна, ние имаме повече опит отколкото в началото, не изиграхме малък брой мачове, много ни означава участието в Шампионската лига, което особено се видя в последния дуел с Ливърпул. Очаквам и ние да бъдем малко по-конкурентни отколкото в Белград.

Симич изтъкна, че ще се борят до последния атом сила в Неапол, за да в 5-ия кръг на Шампионската лига да пробват да направят подвиг, и допълнително анализира противника.

- Звезда с победата над Ливърпул показа, че може да се носи с най-силните отбори, но не искам нищо да обещавам. Ще дадем максимума, ще пробваме поне да повторим изданието от Белград против Наполи въпреки че повече ще зависи от тях. Най-голямата им сила вероятно е притежанието на топката, умеят доста да уморяват противника с подавания и други акции, и тогава намират дупка в отбраната. Това изисква голяма концентрация и огромна доза тичане, а ние сме готови на всичко това.

Бързоногият майстор на дрибъла се обърна и към констатацията, че в мача с Ливърпул са контролирали средата на терена в по-голямата част от времето.

- Ако можехме против вицешампиона на Европа, тогава можем и против Наполи. Нужно е да пробваме да повторим такъв мач, да имаме тази доза самоувереност и спокойствие в средата на терена, това функционира много добре в Белград, надявам се да може и в Италия - заключи Симич и що се отнася до историята за европейска пролет само допълни:

- Защо да не, спортно е да се надяваме.

Няма коментари:

Публикуване на коментар