събота, 22 декември 2018 г.

Марко Ройс: Горд съм с отбора


Победата на Борусия (Дортмунд) над Борусия (Мьонхенгладбах) постави значителна разлика между двата отбора във върха на класирането преди зимната почивка. Ето и реакциите от лагера на победителите след успеха с 2:1.


Люсиен Фавре: "Заслужена победа. Имахме повече притежание и положения. 2:1 е добре, три точки са. Марко Ройс беше супер в първата половина на сезона. Винаги е тук и изигра почти всеки мач, пропусна само Монако в Шампионската лига. Щастливи сме да имаме почивка сега."

Михаел Цорк: "Направихме много добро представяне и заслужихме да победим. Контролирахме мача в дълги периоди. Изграждането на втория гол беше отлично, а първият беше страхотно индивидуално усилие от Санчо. Все още сме на върха в класирането, нещата изглеждат добре. За мен представянето има по-голямо значение от лидерството. 42 точки е второто най-добро постижение на клуба за полусезон. Голям комплимент към отбора и треньорския щаб, които направиха чудесно представяне."

Марио Гьотце: "Победа с 2:1 у дома, и то срещу Гладбах, има положително влияние за зимната почивка. Беше много важно да спечелим, като се има предвид, че загубихме в Дюселдорф. Днес показахме реакция, това беше важно. Борихме се. Седях на пейката и само видях, че Пако се свлече на земята. Трябваше да вляза на терена бързо, но се получи добре. Работихме добре при създаването на втория гол. Марко направи добър спринт. Винаги е хубаво когато виждаш, че имаш роля в голове и принос за победата. Всеки е мотивиран. Ако продължим по същия начин и обръщаме внимание над детайлите, то съм оптимист."

Марко Ройс: "В началото беше наистина трудно. За нас беше важно да бъдем търпеливи и да затваряме празните пространства. Юлиан Вайгъл и Йомер Топрак се справиха брилянтно. Горд съм с отбора. Дадоха всичко от себе си. Във второто полувреме особено се показа желанието. За Пако, Марио и мен беше трудно да пресираме. Анализирахме мача срещу Дюселдорф. Не можем да си позволим такова представяне. Но ние сме хора. Първата половина на сезона беше изискваща откъм енергия. Хубаво е, че имаме толкова сила в дълбочина. Надяваме се да останем здрави и да продължим да се представяме добре. Тогава много е възможно."

Няма коментари:

Публикуване на коментар