вторник, 18 декември 2018 г.

Звездни вратари за гордост


Вратарите на Цървена звезда тази есен се показаха във феноменална светлина, Милан Борян с брилянтни изяви привлече вниманието на футболна Европа, а след гъстата програма всеки получен шанс по идеален начин използва и Зоран Попович.

Позицията от която започваха нападенията на най-ефикасния отбор в Супер лигата и която представляваше последна крепост за шампиона на Сърбия беше резервирана за Милан Борян по време на първите официални предизвикателства през този сезон.

Канадският национал даде заявка за брилянтната есен в квалификациите за Шампионската лига, опазвайки мрежата в пет от осем мача. Пазителят на мрежата на червено-белите остана нерешима енигма за нападателите на Спартакс и Судува, а за неговите вратарски способности ще се говори в Търнава и Залцбург.

Докато Борян блестеше на международната сцена, своят шанс в Супер лигата получи Зоран Попович и го използва по правилния начин. Единицата на Звезда записа дебют в премиерата на Супер лигата против Динамо и го украси, оставайки непреодолян.

С напредването на сезона и вратарите повишаваха формата и дълго ще се говори за брилянтните намеси на Борян в груповата фаза на Шампионската лига. Брилянтният вратар на клуба от Лютице Богдан и националния отбор на Канада е с най-много спасявания в груповата фаза, така че звездашите с гордост могат да кажат: "Нашият Борян е по-добър от Буфон", и не само от Буфон, а и от Алисон, Едерсон, Лорис, Облак, Касийяс, съответно останалите 31 участници в груповата фаза на елитния турнир.

Точно Борян в голяма степен допринесе за спечелването на четирите точки в група с Наполи, Ливърпул и ПСЖ за което свидетелства фактът, че Звезда в такива мачове успя да не допусне голове.

Като се вземе предвид, че вратарят пред домашна публика създава главоболия на Салах, Мане, Фирмино, Инсиние, Хамшик, Мертенс и останалите световни звезди, не учудва още по-впечатляващото постижение на домашната сцена където отборът на Владан Милойевич в 11 дуела опази суха мрежа, а в останалите 12 допусна само по един гол.

С феноменално постижение може да се похвали и Зоран Попович. Вратарят, който изостри конкуренцията между гредите допусна само три попадения в девет срещи, а във всеки мач в който записа минути червено-белите осъществиха триумф.

Ясно е, че вратарите на Звезда представляват важна част от есенната машина, а работата им значително облекчиха защитниците пред тях.

Няма коментари:

Публикуване на коментар