сряда, 17 април 2019 г.

Вратар на уругвайски великан развесели специален привърженик


Ходът на мача може да се направи и след като е завършил.

Това доказа вратарят на Пенярол. Пазачът на мрежата на уругвайския великан Кевин Доусън направи нещо на което всички се дивят.

Пенярол брани шампионската титла в Уругвай и в гостуването на Плаза Колония спечели с 1:0. Когато мачът завърши, Доусън не отиде да празнува със своите съотборници.

Имаше и добра причина за това. При него дойде един специален привърженик на домакинския отбор и го помоли за услуга.

"Може ли да бия дузпа?", попитало момче със синдрома на Даун вратаря на Пенярол, а той без твърде много колебание му осигурил вероятно най-добрият миг в живота що се отнася до опита от футболните стадиони.

Всичко продължи около минута и половина, момчето вкара гол, а не изостанаха и овации от трибуните, както и сълзите на радостта.


Не за пръв път този 27-годишен вратар има специално отношение с привърженици.

Преди само година се случи нещо което не бихте очаквали и в нисш футболен ранг. Домакините направили грешка и дали на Доусън екип с грешен номер. Официалните лица за мача не пожелали да позволят мачът да започне докато не се реши проблемът с екипа.

Но тогава се появил герой от трибуните и спасил Доусън. Непознат младеж се спуснал близо до терена, носейки екип на Пенярол с номер 1, точно какъвто трябвал на Доусън.

Стражът на уругвайския великан не допуснал гол в екипа на своя привърженик, Пенярол победил с 1:0, а всички заедно изписали още една чудесна футболна история.

Няма коментари:

Публикуване на коментар