сряда, 15 май 2019 г.

Малчуган избяга от вкъщи да види Маракана, Звезда с жест за цялото семейство


След като един дванадесетгодишен хлапак от Инджия избяга от вкъщи, за да види стадион "Райко Митич", управата на ФК Цървена звезда реши да не седи със скръстени ръце.

Разбира се, решението по спортна причина да се бяга от дома, в който родителите треперели докато драмата не се разрешила когато полицията в Белград намерила малчугана, не е и не трябва да е решение. Особено като се вземе предвид, че майката на момчето е болна, а бащата трябвало да се обади в полицията, за да бъдат прегледани записи от охранителните камери в училището, а мнозина хора се включили в търсенето.

Но все пак, имайки предвид че по чиста случайност всичко завършило добре и малчуганът не е претърпял никакви последици след бягството от Инджия, Цървена звезда решила да влезе в контакт с неговото семейство.

И, червено-белите съобщили на родителите на малчугана, че ги канят в неделя, от 18 часа, на празнуването на юбилейната 30-а титла, което започва и преди топката да се затъркаля в мача между Цървена звезда и Напредак. Цялото семейство е поканено - като гост на клуба.

Но, не само това.

Момчето което е побягнало само, за да види "Маракана", на нея ще бъде сред онези, които ще носят един от трофеите предназначени за "червено-белите".

Хубав жест на клуба, но и също така напомняне за малолетните, а и за по-големите, повече с нищо да не предизвикват тъга и/или страх в онези, които ги обичат най-много. Любовта към клуба е едно, но родителската трябва да се цени над всичко. В края на краищата, мъдрост на две хиляди години гласи "Уважавай баща си и майка си, да ти бъде добре и дълго да поживееш на земята."

Няма коментари:

Публикуване на коментар