понеделник, 26 август 2019 г.

Маракана - непревземаема крепост


Отборът на Владан Милойевич с феноменални игри в Европа отново направи Маракана непревземаема крепост. Червено-белите не са изгубили мач в европейски квалификации от 2015 година и сблъсъка с Кайрат.

Колко голямо предимство е подкрепата на привържениците и играенето на домашен терен за Звезда свидетелства това, че на своя стадион сръбският шампион не е изгубил в квалификационен мач вече четири години.

Година след срещата с казахстанския представител в квалификациите за Лига Европа, червено-белите започнаха впечатляваща серия, побеждавайки Валета с 2:1. След шампиона на Малта, гост на Маракана беше Лудогорец, а въпреки фактът, че остана непобеден в 90 минути борба, червено-белият клуб беше елиминиран в продълженията.

Реми не беше достатъчно и в срещата със Сасуоло, защото преди белградското 1:1, сръбският отбор бе победен в Италия (0:3).

Следващата година донесе значително повече успехи. Предвождани от Владан Милойевич на пейката, футболистите на Звезда тръгнаха към нови предизвикателства. Победата над Флориана (3:0) представляваше началото на низ към който се наредиха триумфите против Иртиш (2:0), Спарта Прага (2:0) и Краснодар (2:1), а квартетът победи на домашен терен беше украсен от класиране в груповата фаза на Лига Европа.

Нова крачка напред Звезда направи следващата година, па след победа над Спартакс (2:0) и Судува (3:0), а тогава реми против Спартак от Търнава (1:1) и Залцбург (0:0) си осигури място в груповата фаза на Шампионската лига.

Със същата цел отборът на Владан Милойевич тръгна и в тазгодишните квалификации и досега направи три от четири крачки. Победени са Судува (2:0) и Хелзинки (2:1), докато против Копенхаген беше изигран мач без победител (1:1).

Девет победи и пет ремита представляват впечатляващ резултат, който донесе три поредни класирания в груповата фаза на европейските турнири.

Нов успех пред звездашите отборът ще се опита да осъществи против Йънг Бойс, във вторник от 22 часа в рамките на реванша от плейофите за Шампионската лига.

Няма коментари:

Публикуване на коментар