петък, 30 август 2019 г.

Уесли Снайдер: Идемо, Делиjе


Футболен клуб Цървена звезда разбра противниците в груповата фаза на Шампионската лига. Съставите на всички групи бяха определени вчера с жребий, който се проведе в Монако. А поред Звездан Терзич, изглежда още някой беше доволен от изхода на жребия.

Топките с имената на участниците в груповата фаза теглеше Уесли Снайдер, холандски футболист, който наскоро реши да приключи кариерата, а клубовете по групите разпределяше Петър Чех, легендарен вратар на Чехия, Челси и Арсенал.


Когато жребият започна, Чех и Снайдер изтегляха топките и попълниха групите. С наближаването на края дойде време и Цървена звезда да разбере своите съперници. Снайдер отвори топката, разгъна листчето и тогава изговори "Цървена звезда".

За изненада на мнозина, при изговарянето на името на сръбския представител в Шампионската лига, на лицето на Снайдер имаше широка усмивка, докато през целия жребий имаше сериозно изражение.

Това не е всичко което направи холандецът, за да одушеви звездашите. След церемонията, в интернет се появи видео в което Снайдер на чист сръбски изговаря "Идемо, делиjе".


Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от @ mrredstarbelgrade на
Всички се запитаха откъде Снайдер подкрепя Звезда и нейните привърженици. Защото не се вижда всеки ден холандец, при това върховен спортист да говори на сръбски език и да подкрепя някой сръбски клуб. Едно от обясненията може да е Деян Станкович.

Бившият капитан на националния отбор на Сърбия заедно със Снайдер игра няколко сезона в миланския Интер и то в периода когато клубът беше на самия връх на Европа. През сезон 2009/10 Интер спечели требъл - Серия А, Купата на Италия и Шампионската лига.


Известно е, че Деки е голям звездаш и може да е повлиял на своя приятел.

В този сезон Снайдер с националния си отбор загуби финала на Световното първенство, а за косъм му убягна наградата най-добър футболист в света - Златната топка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар