събота, 25 януари 2020 г.

Рекордът на Халанд в Бундеслигата - пет гола за 56 минути


Борусия (Дортмунд) имаше повече удари (14:11) и повече притежание на топката (57%) в комфортната победа с 5:1 в Западното дерби. Ерлинг Халанд постави рекорд в Бундеслигата.


Ранна преднина: Борусия (Дортмунд) си осигури преднина в първата минута за пръв път от почти седем години. Рафаел Герейро вкара в 52-ата секунда, а дотогава нито един играч на Кьолн не докосна топката. Това е четвъртият най-бърз гол за сезона; най-бързият беше отбелязан от Марко Рихтер от Аугсбург в равенството 2:2 с Байерн в 8 кръг. Последният гол в Бундеслигата, който Борусия вкара в първата минута беше при победата над Майнц с 2:0 на 20 април 2013. Марко Ройс беше голмайстор.


Голова ярост: Само един клуб преди е достигал 10 гола в първите два мача от Бундеслигата след зимната пауза: Борусия (Мьонхенгладбах) през сезон 1966/67 (11).


Има и бързи, а има и Халанд: Ерлинг Халанд стана първият играч в историята на Бундеслигата, който вкарва пет гола в първите си два мача. Отне му само 56 минути да достигне тази цифра - също рекорд. Рекордът за най-бързи пет гола се държеше от Пако Алкасер (72 минути). За пръв път 19-годишният нападател пропусна удар, отбелязвайки "само" два гола от трите си опита. Той оползотвори всичките си три удара в дебюта си в Аугсбург.


Когато Санчо вкара... : Джейдън Санчо вкара третия гол малко след почивката, за да осигури победата. Борусия никога не е губила, когато англичанинът вкара (П16 Р5). Той беше замесен в осем от 13-те удара на Дортмунд преди да излезе (три отправени от него, за пет подаде).


... и той вкарва... : Джейдън Санчо вкара осем гола в последните си осем мача в Бундеслигата и подаде за откриващия. Това беше неговата 12-а асистенция за сезона, което го изравнява на върха на класирането с Томас Мюлер от Байерн.


Доставчик: Както го направи в Аугсбург, Матс Хумелс подаде за гол с невероятен пас. Това беше четвъртата му асистенция за сезона - повече отколкото е успявал преди и най-доброто му постижение за сезон.


Дом крепост: Борусия (Дортмунд) остана единственият отбор в Бундеслигата, който няма загуба в домакински мач през този сезон. Спечели 21 от 27 възможни точки на домашен терен.


Това чувство за петъчно осветление: Жълто-черните не са загубили нито едно от предишните си 28 домакинства в петък вечер (П20 Р8). Последната загуба в петъчна нощ датира от януари 2004.


С празни ръце: Кьолн не спечели нито един от 20 шампионатни мача в Дортмунд през последните 29 години (Р4 З16).


Няма коментари:

Публикуване на коментар