четвъртък, 19 март 2020 г.

Играчите и шефовете в Борусия (М) солидарни с останалите служители в клуба


Футболистите, треньорският щаб и управниците на Борусия от Мьонхенгладбах са решили да се отрекат от дял от своите заплати, за да може клубът да плати на останалите работещи по време на пандемията корона вирус, съобщи Дойче Веле.

Пандемията спря футболните мачове в цяла Европа, включително и немската Бундеслига, а това донесе на редица клубове финансови проблеми.

По тази причина играчите и треньорите решиха да се отрекат от част от своите заплати, за да може клубът в следващите дни без проблеми да плати на другите служители.

"Много съм горд с момчетата. Това беше ясен сигнал: стоим заедно за Борусия, в добри и лоши времена", заяви Макс Еберл, спортен директор.


Популярните "жребчета" са четвърти в немското първенство и бяха на добър път да си осигурят участие в Шампионската лига, когато надпреварата беше прекъсната заради пандемията.

Изпълнителният директор на клуба Щефан Шиперс сподели, че Борусия е в най-тежката финансова ситуация в последните две десетилетия, заради загубата на планираните печалби от билети, ТВ излъчвания и спонсори. Последният мач на клуба от Мьонхенгладбах се игра пред празни трибуни и оценките са, че тогава е загубил два милиона евро в сравнение с планираната печалба.

В Германия до този четвъртък 13 093 човека са били положителни на тест за вируса, 113 души са се оправили, а 31, за съжаление, са починали.

Няма коментари:

Публикуване на коментар