сряда, 29 април 2020 г.

Марадона и Шукер нагласили мача между Аржентина и Хърватия през 1994


Известният аржентински защитник Оскар Руджери, член на поколението което през 1986 година спечели Световното първенство, разговаря в своето ТВ предаване с Диего Форлан, а докато си спомняха анекдоти от футболните дни - "изплуваха" неочаквани такива.

Спомниха си за "съмнителния" мач между Аржентина и Уругвай от квалификациите за Мондиал през 2002 година, в който Форлан не игра, но с "щекотливи" въпроси накара Руджери да проговори...

"Колко такива мачове си изиграл ти?", пита Форлан.

"Спомням си само един - против Хърватия!", отговори Руджери, който мислеше за приятелския мач през 1994 година когато "ватрените" не получиха разрешение от ФИФА да играят международни двубои.

Известният аржентински бранител разказа, че тази среща е дошла за Аржентина в "тотално грешно време", защото са се върнали от турне и за само няколко дни са играли против Еквадор и Израел, а ги чакал още един напрегнат мач против Хърватия.

В Загреб са пристигнали преуморени, едва стояли на крака, разказа Руджери, па допълни, че тогава ключова роля са изиграли Диего Марадона и Давор Шукер, които играели заедно в Севиля.

"Спомням си много добре, че Хърватия тогава имаше страшен отбор. Играеха Бобан, Шукер, па онзи русокосия от Реал Просинечки... Бяха надъхани, а ние едва стояхме на крака от пътувания. Диего добре познаваше Шукер и последваха договорки на всички страни на терена. Така докато не падна окончателно разбирателство: "Няма да се нападаме едни други", каза Руджери в предаването.

Мачът завърши без голове, нямаше и истински възможности, а онези, които са присъствали на срещата помнят, че е валял страшен дъжд на "Максимир".

Автор: Милутин Вуйчич


Няма коментари:

Публикуване на коментар