вторник, 7 април 2020 г.

Рамбо Петкович: Горд съм с играчите на Звезда заради човечността и отговорността


Деян "Рамбо" Петкович, някогашният полузащитник и майстор с топката, който направи сериозните футболни стъпки в Цървена звезда, описа ситуацията в Бразилия по време на пандемията корона вирус. Особено горд беше с играчите на Цървена звезда заради човечността и обществената отговорност по време на извънредното положение и обяви, че в началото на септември ще ги посети на стадион "Райко Митич".

"Що се отнася до футбола в Бразилия всичко е спряло. Клубовете дадоха колективни почивки на играчите, тъй като краят на сезона в Бразилия е едва през декември и тогава се отива на месец почивка. Обаче, сега това някак компенсираха, защото има доста закони за труда къде играчите трябва да ходят на почивка. Сега остана само да се види дали и кога ще завършат държавните първенства, защото всички турнири са прекъснати."

"Трудно е да се намери дата, както и договор между официалните лица, макар че в този момент е необходимо да има и здрав разум и диалог между организаторите и съюза. Трябва да се вземе решение, което в интерес на спорта", обяви Петкович.

Чудесният бивш футболист, който носи екипа на Цървена звезда четири години, изтъкна, че най-важно е да бъдем отговорни.

"Първо, здравият разум е много важен. Дружете се със своите, най-близките винаги ще ви донесат радост и забава. Аз се намирам тук в Бразилия със съпругата и по-малката дъщеря, докато по-голямата е в Ниш. Ние се придържахме към карантината от самото начало, защото аз получих заповед от фирмата в която работя да остана 14 дни в домашна карантина, защото съм имал контакт с хора, които са имали корона вирус."

"Ние се придържаме строго към изолацията, аз не съм имал никакви симптоми, но все пак бяхме отговорни. Използвахме това време качествено да поговорим на някои теми и да се дружим. Винаги правим нещо, щерка ми има часове по интернет. Хората, които работят при нас пуснахме в почивка, за да бъдат и те в своите домове. Провеждаме много време заедно което дълго не се е случвало, и това е много хубаво. Не е безвредна ситуацията, и повтарям здравият разум е най-важен."

Имаше и съвет за футболистите, на които когато бъде в Сърбия ще даде подкрепа от трибуните.

"Звезда след дербито, което не беше на нивото на качеството на двата отбора, се върна с две победи и сега е най-важно да поддържа форма, за да като се завърне към нормални тренировки, без значение дали първенството ще продължи или не, идват други турнири, като квалификациите за Европа и трябва да се подготви и за следващия сезон, който е пред нас. Когато се занимавах с футбол и имаше много тежки тренировки винаги говорех на кондиционните треньори, че не могат да ме напрегнат до такава степен, която мога да издържа. Знам, че не им е лесно, но е по-добре да тренират, защото така са активни. Аз вероятно в началото на септември ще дойда в Сърбия и ще използвам тази възможност да гледам мач на Звезда и да дам подкрепа на нашите футболисти."

Петкович похвали жеста на футболистите на Звезда, които с дарение показаха истински пример на човечност.

"Това е което футболистите и трябва да правят - да бъдат пример за другите. Отличен пример и жест. Футболът в същността, като най-важното второстепенно нещо в света, трябва да бъде огледало. Когато някой, който иска да започне да се занимава с футбол види как се държи неговият идол, със сигурност това има голямо влияние над онези, които тепърва започват с футбола. Когато някой, както го направиха футболистите на Звезда, направи, извън футбола, чудесен жест, трябва да се благодари, да се подаде ръка и да се каже браво. Това не е задължение, това е добра воля и не е лесно. Чудесни са примери каквито са Звезда, Новак Джокович, това разбрах наскоро, и аз им благодаря за това", подчерта Деян Петкович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар