петък, 31 юли 2020 г.

Канга отново в Звезда


Новият-стар футболист на Цървена звезда е Гейлор Канга, полузащитник, който в предишния престой в екипа на сръбския шампион донесе голяма радост на всички, които носят червено-белите цветове в сърцето. Халфът от Габон подписа тригодишен договор и не можа да скрие усмивката след завръщането в Белград.

- Доволен съм, че отново съм тук. Върнах се заради добрите отношения с хората от клуба, както и заради амбициите, които изразиха при разговорите. Ще се опитам да допринеса колкото мога повече. Известни са ми всички цели, които носи със себе си екипа на Цървена звезда, а смятам, че моят опит може да бъде важен фактор до тяхното осъществяване. Готов съм - изтъкна Канга.

Полузащитникът роден през 1990 година тепърва очаква детайлно запознаване с треньорския щаб и съотборниците.

- Нямах много възможности да разговарям със Станкович, с оглед на това, че едва вчера дойдох. Като играч е постигал големи резултати и успехи, а като треньор, изглежда би могъл да повтори това. Ще имаме възможност да се опознаем по-добре. Що се отнася до отбора, имаме доста млади играчи. Надявам се с добра работа да постигнем резултати и да изпълним целите, а те са титла и класиране в груповата фаза на европейски турнир - подчерта Канга.


Щастлив заради завръщането на Канга в Цървена звезда е и спортният директор Митар Мркела.

- Канга няма нужда да се представя специално, всички го знаете добре. При нас имаше два чудесни сезона, а решихме да го върнем заради характера и способността да поема отговорност когато е най-трудно и най-важно. Надявам се, че и във втория мандат в Белград ще има толкова успех - изтъкна Мркела.

Гейлор Канга е роден на 1 септември 1990 година в Ойему. В родния Габон, чийто титулярен национал е, е променил три клуба - Мангаспорт, Мисиле и Мунана, в които е повече от успешен, па последва заминаване в Русия. Там подсилил Ростов за който в 82 мача е вкарал осем попадения и записал 14 асистенции, след което се премести в Цървена звезда. Ще се окаже, че 1 юли 2016 година е бил голям ден за Цървена звезда, защото Канга стана неин нов член. За година и половина, в 59 срещи постигна 13 гола и записа 21 асистенции, а неговият гол срещу Краснодар е обявен за най-хубав за изминалото десетилетие от звездашите. Последва трансфер в пражката Спарта за която в 81 мача постигна 31 гола и записа 16 асистенции, а точно оттам се връща в червено-белия екип.

Канга получи тениската с номер 8.

Няма коментари:

Публикуване на коментар