вторник, 29 ноември 2016 г.

Един акт на човещина, спортсменство и доблест от Коринтианс след трагедията

http://i4.mirror.co.uk/incoming/article9355533.ece/ALTERNATES/s615/Plane-carrying-Brazilian-football-team-Chapecoense-crashes-in-Colombia-29-Nov-2016.jpg
Трагедията с клуба Шапекоенсе разтърси не само футболния свят, а цялата планета, която оплаква жертвите на самолетната катастрофа, в която загинаха 75 души и почти всички футболисти на бразилския клуб. Почти няма клуб, държава и футболист, които не изразиха съболезнования за тази трагедия, която по много напомня на 6 февруари 1958 година и падането на самолета на Манчестър Юнайтед в Мюнхен.

Коринтианс, един от съперниците на Шапекоенсе в първа бразилска лига, потърси официално от шефа на надпреварата клубът, който преживя жестоката трагедия в следващите три години да не може да изпадне от първенството, без оглед на резултатите, които представи на терена. Шапекоенсе през тази година беше една от най-приятните изненади в първенството Бразилейро, кръг преди края заема девето място, над великани в бразилския футбол каквито са Сао Пауло, Флуминензе, Крузейро и Интернасионал.

Предложението на Коринтианс вече е подкрепено от редица клубове от Бразилия и всички са готови да дадат под наем безвъзмездно по двама или трима играчи на Шапекоенсе за следващия сезон, който започва през февруари, за да може клубът да функционира докато се стабилизира.

Няма коментари:

Публикуване на коментар