четвъртък, 25 януари 2018 г.

Невен Суботич премина в Сент Етиен

Футболистът на Борусия (Дортмунд) е готов за ново спортно предизвикателство със Сент Етиен във френската Лига 1. Ханс-Йоаким Ватцке, изпълнителен директор, и Михаел Цорк, спортен директор, изпълниха желанието на играча да прекратят договора му "заради невероятният принос на Невен към клуба, на спортно и лично ниво".
Като играч под наем в Кьолн пред Жълтата стена - истинска любов!
"Имахме огромен успех в почти десетте години в които Невен беше с нас и по отношение на характер той е страхотна личност в редиците ни. Искам да използвам възможността да му благодаря сърдечно от името на "жълто-черните", заяви Ватцке за Суботич, който се присъедини към Борусия (Дортмунд) от Майнц 05 през лятото на 2008 година. Той записа 265 състезателни мача за клуба, в които отбеляза 19 гола. Що се отнася до отличията, той стана шампион на Германия през 2011, спечели дубъл през 2012 и завърши втори в Шампионската лига през 2013 във финала на Шампионската лига.

Един момент, който ще живее дълго в паметта е когато Суботич застана на покрива на автомобила си, празнувайки титлата в Бундеслигата през 2011 с привържениците. Михаел Цорк добави: "Невен представя страхотна и успешна ера за Борусия. Той е специален и стойностен играч. Нашите врати в Дортмунд винаги ще останат отворени за него!"
С Ватцке
"Искам да кажа благодаря от дъното на сърцето си за деветте години в Борусия (Дортмунд). През това време сме изживели много заедно и преминахме през възходи и спадове заедно. Това време ще остане завинаги в моето сърце", заяви Невен Суботич, който добави: "Благодаря на всички привърженици на Борусия за чудесното време, защото без вашата подкрепа нищо нямаше да е възможно. Беше чест за мен да се боря за топката и да празнувам страхотните титли за нашия отбор, заедно с целия град. Тези моменти създадоха връзка между мен и клуба - и особено с хората свързани с него. Тази връзка винаги ще съществува."

Няма коментари:

Публикуване на коментар