петък, 23 февруари 2018 г.

В Билбао полицай загина след бой между испански и руски хулигани


Ужасни сцени бяха видени по улиците на Билбао, след като се стигна до голям бой между привърженици на Атлетик и московския Спартак, а един полицай е починал в болница след проблеми със сърцето, съобщават "Марка" и "АС".

Испанската полиция не е успяла да попречи на безредиците и общия хаос, който са предизвикали хулигани, които подкрепят споменатите два клуба. Досега са арестувани петима - двама испанци и трима запалянковци на Спартак, а четирима са с травми - един полицай и трима руснаци.

Полицай, който е бил на смяна е получил сърдечни проблеми и е починал при постъпването си в болница, така че мачът на "Сан Мамес" е имал трагичен увод.

Боят е започнат от гостуващите привърженици, но и двете агитки са се замеряли с бутилки, а малко по-късно стъклените шишета са били заменени от факли. И това не било всичко, а използвали и пиротехника, която летяла на всички страни...

Преди този инцидент руските хулигани правили проблеми и в близост до регионалната телевизионна станция ЕТВ, но полицията набързо ги смирила. За съжаление, това не било достатъчно да се предотврати трагедия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар