петък, 29 юни 2018 г.

Владимир Стойкович пред Кикер: Мисля да сменя клуба, някога преговарях с Борусия (Дортмунд)


Една от малкото светли точки на Сърбия на Световното първенство в Русия беше Владимир Стойкович. Както и много пъти в предходните години когато става дума за националния отбор. Получи четири гола в три мача, а Сърбия вероятно би допуснала още толкова, ако не беше на вратата. Всички в отбора да бяха на нивото на Стойкович, днес вероятно би се говорило за мача с Швеция на 1/8-финалите на Мондиала...

За Владимир това беше трети Мондиал в кариерата, в години е в които може да размисля за отказване от националния отбор, но и във форма, която казва че трябва да продължи, защото по-добър вратар Сърбия няма. И в дуела срещу Бразилия показа каква класа е в сблъсъците с Неймар, който очевидно беше мотивиран да разтресе мрежата, но накрая остана ядосан когато Стойкович в ситуация "един на един" му направи "чадър". Това беше четвъртото спасяване на Стойкович срещу Неймар тази вечер.

И особено интересно за немското издание Кикер, което разговаря със Стойкович след мача и го пита как се чувства, след като е спрял бразилската звезда.

"Бих се чувствал хубаво, ако бяхме победили и продължили напред. Това би било успех. Така... Не съм тенисист да се радвам на индивидуален успех. Това е отборен спорт, но решиха детайли и тяхното индивидуално качество. Надявам се, че ще имаме повече успехи в бъдеще", заяви Стойкович и потвърди, че продължава да желае да брани за "орлите".

Стойкович вече има опит с отпадане на два Мондиала и двата пъти след тях се стигаше до крахове и разногласия в националния отбор след това. Твърди че този път е различно...

"Показахме, че имаме нещо. В миналото имахме много проблеми, но мисля че отсега ще бъдем по-успешни."

Но пък затова са все по-малки шансовете да продължим да го гледаме в екипа на Партизан. Немците ги е интересувало как такъв вратар продължава да пази в първенство като сръбското.

"Не знам дали ще продължа да играя в Сърбия. За мен сега започва трансферния прозорец и мисля, че ще променя средата."

Разкри на немците и един интересен детайл от миналото...

"Преди седем години преговарях с Борусия (Дортмунд), но накрая това пропадна."

На 35 години не е лесно да се намери клуб, трудно Борусия (Дортмунд) отново да позвъни, но това продължава да е онзи вратар, който срещу Бразилия омагьоса Неймар, който попречи на по-тежки загуби от Швейцария и Бразилия и който ще бъде голямо подсилване за всеки бъдещ работодател, който почука на неговата врата.

И който и в бъдеще ще бъде една от опорите на националния отбор на Сърбия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар