сряда, 27 юни 2018 г.

Тите: Във футбола всичко е възможно, Сърбия е истински съперник


Селекционерът на националния отбор на Бразилия Тите заяви преди мача със Сърбия, че във футбола всичко е възможно, както и неговият отбор да загуби, но теренът е единственото мерило, а тук вярва в своите играчи. Обяви, че тази вечер ще започне със същия състав с който започна мача с Коста Рика.

Селекционерът на Бразилия Тите оповести, че на терена на стадиона на Спартак в Москва ще излязат същите 11 футболисти, които играха срещу Коста Рика, подчертавайки че неговите футболисти трябва да избягват да правят нарушения в зони от които високите сръбски национали, от статични положения, могат да застрашат вратата.

"Ще играе същият отбор като против Коста Рика. Знаем какво ни чака, Сърбия има високи играчи, средно с десет сантиметра са по-високи, но това е само един фактор. Знаем техничната сръбска школа, имат чудесни индивидуалности, но ние трябва да използваме своите предимства. Когато с Коринтианс загубих от колумбийския Толиме, тогава научих, че всичко е възможно", заяви Тите на конференцията за пресата в Москва.

За Бразилия срещу Коста Рика играха Алисон, Фагнер, Тиаго Силва, Миранда, Марсело, Каземиро, Паулиньо, Коутиньо, Вилиян, Неймар и Габриел Жезус.

Тите, същевременно, предупреди, че Бразилия играе срещу изразено "висок отбор", заради което неговите играчи трябва да избягват да правят нарушения в зони от които сръбските национали могат да пратят удобни топки в наказателното поле.

"Животът е такъв, понякога побеждаваш, понякога губиш. Те имат височина, но имат и слабости и ние ще ги използваме", заяви бразилският селекционер.

Той допълни, че на Неймар му е нужен още един мач да бъде готов на 100 процента.

"Напредва, срещу Коста Рика беше по-добър отколкото срещу Швейцария. Той носи голяма отговорност, но му е нужна и помощ", заяви Тите и допълни, че сълзите са последица от темперамента и че и той е плакал след победата срещу Еквадор и класирането на Мондиала.

Също така, каза на Фабио Капело, че Неймар не е симулант и като треньор на треньор му гарантира, че това нарушение за което мисли е било за дузпа.

Тите, по този начин, прекъсна спекулациите в бразилските медии, че против Сърбия ще изпробва нова формация, с Неймар като централен нападател.

Най-големият дял от конференцията за журналисти, Тите проведе оправдавайки емоциите, които неговите играчи, преди всичко Неймар, показаха след победата над Коста Рика.

"Ние бразилците не можем да побегнем от себе си и да помислим, че моментът в който са ни понесли чувствата представлява знак на несигурност", заяви Тите, съобщавайки че и сам е плакал след дебюта на пейката на Бразилия преди две години.

"Плаках, защото това е наша характеристика. Плаках от задоволство, гордост и в момента когато бяхме под голям натиск, но успяхме да изиграем чудесен мач. Емоциите и разума вървят заедно ако са балансирани", заяви бразилският селекционер.

Капитан против Сърбия ще бъде Миранда, след Марсело и Тиаго Силва.

"Готови сме, добре анализирахме противника и едва чакаме мача. Представлявам група капитани, бих искал да спечелим титлата, не е важно кой ще вдигне трофея", сподели Миранда.


Няма коментари:

Публикуване на коментар