сряда, 27 юни 2018 г.

Рамбо Петкович: Сърбия трябва да вярва в изненадата


Някогашният сръбски футболист Деян Петкович Рамбо, който се прослави с играта си в Бразилия, смята че сръбските национали трябва да вярват в изненадата и победата над Бразилия в решаващия мач за 1/8-финалите на Световното първенство в Русия.

"Ако някой мисли, че не може да изненада Бразилия, тогава по-добре да не излиза на терена. Когато играех футбол, ако мислех че не мога да победя, тогава казвах, че ме боли нещо... Шансовете не са огромни, но това не означава нищо във футбола", заяви Петкович на журналистите в Москва.

Като добър пример отдели точно турнирът в Русия, където няколко аутсайдера успяха да стигнат до добър резултат срещу, на хартия, по-силни национални отбори.

"На Бразилия й трябва победа, за да си осигури първото място, но е потребна и на Сърбия, като на нея може да й стигне и равенство с голове, заедно със загуба на Швейцария от Коста Рика. Сърбия трябва да търси победата", каза популярният Рамбо.

Шансовете на "орлите" вижда в статичните положения, преди всичко заради височината в отбора на Младен Кръстаич.

"Отбор сме, който има високи играчи, силни, само липсва бързина и тук бразилците имат голямо предимство. Статични положения, отбрана, борбеност", заключи някогашният футболист на Цървена звезда, Реал (Мадрид), Фламенго, Сантос, Флуминензе и многобройни бразилски клубове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар