събота, 27 октомври 2018 г.

Милан - Газидис - Венгер


Знаете онзи стар лаф: заекът в гората, а ръженът се подготвя. В случая на Милан историята върви така: Дженаро Гатузо продължава да е шеф, стои на пейката, а медиите в Италия полека му изброяват един по един кандидати за наследник. Вчера Газета писа за желанието на спортния директор Леонардо да вземе "някой опитен тактик", а Република обявява как в комбинацията е и самият Арсен Венгер.

"Професора", който наскоро напусна пейката на Арсенал след повече от две десетилетия каза, че няма намерение да се пенсионира, но също така даде да се разбере, че няма да бърза с решението къде ще продължи кариерата. И в краен случай, в каква функция, тъй като е добре познато, че ПСЖ му предлагаше поста спортен директор.

Връзката между Венгер и Милан не е трудно да се намери. Става дума, както споменава същият източник, за Иван Газидис, човек, който заедно с френския специалист напусна мястото на изпълнителен директор в Арсенал. Всъщност, Газидис официално продължава да е на позицията, но само до края на този месец, така че още броени дни. След това взима 30 дни отпуск и от 1 декември поема новата работа.

Римският вестник, не съвсем обичаен източник на информации за милански клубове, влиза толкова в детайли, че още съобщава как Леонардо и Газидис вече са разговаряли за възможните опции, защото не виждат Гатузо като трайно решение, особено не и след пораженията в дербито с Интер, а тогава и от Бетис в Лига Европа и сериозно нарушената атмосфера в отбора.

Макар че и Газидис и Леонардо не говорят за възможните наследници вече от дни се спекулира. Освен Донадони и Венгер вече от дълго време се споменава като опция и Антонио Конте...

Няма коментари:

Публикуване на коментар