сряда, 28 август 2019 г.

Милойевич: Моите играчи са победители


Цървена звезда постигна голям успех с класирането в Шампионската лига за втора поредна година. Мачът против Йънг Бойс в Белград завърши при резултат 1:1, а Владан Милойевич изтъкна, че е горд от своите играчи, привържениците, както и че едва чака срещите с най-добрите европейски отбори.

- Горд съм, направихме голям успех. От началото на сезона имахме голямо желание да повторим влизането в Шампионската лига. Знаехме, че няма да е лесно, но нищо в живота не е лесно. Казах на играчите и преди мачовете с Копенхаген, че трябва да направим всичко което зависи от нас, да бъдем това което сме и мисля, че Бог ни награди с това че сме между 32 най-добри отбора в Европа. Този факт е голям успех за моите играчи, за клуба, за историята. Ще имаме юноши в Младежката Шампионска лига, и това ще е чудесна възможност нашите млади играчи, които утре трябва да бъдат носители на Цървена звезда да се премерят със своите връстници. Живеем мечтата, честитя на моите играчи и моето семейство което не е тук с мен и което много ми липсва, но когато сте в Цървена звезда тогава имате голямо семейство. Обичам моите играчи най-много на света. Честитя на привържениците и цяла Сърбия, защото този успех е за целия народ. Ще доведем най-големите европейски отбори в Сърбия да видят Белград, да видят нашата страна, нашата традиция и култура - каза Милойевич.

Шефът на треньорския щаб на сръбския шампион сумира впечатленията и от завършилия мач.

- Що се отнася до мача, отстранихме качествен противник срещу когото се играе трудно. Много са бързи, подвижни, скачат, но трябва да изтъкна, че не ни изненадаха с това, че имаха трима играчи в отбрана. Струва ми се, че твърде много ги уважавахме, всички са бързи, а ние не се срещаме често с такива играчи, така че имаше някакъв страх да не се сгреши. Бяхме натоварени и от резултата в Берн, но разговорът на полувремето доведе до това да постигнем гол. Ще остане запомнен резултатът, всичко друго отива в историята. Един приятел ми каза: "Аз не играя да играя, играя да победя".

Цървена звезда за втора година подред ще играе в груповата фаза на Шампионската лига, но това е трети пореден сезон в който клубът участва в европейските турнири.

- Гледаме мач за мач, тренираме усърдно и берем плодовете на успеха. Горд съм, но като премине еуфорията, идва още по-голямо напрежение. Непрекъснато се вдигат границите, хората имат все по-големи очаквания, но успяваме да ги пробиваме. От онзи момент в който дойдохме в клуба се разбрахме да допринесем колкото е възможно повече. Всички ние сме звездаши. Браво на хората, които дариха кръв, хората, които са на трибуните, всичко това са дребни неща, но в такива неща се познава величината. Звезда днес е мощен клуб, а от нас зависи да дадем малък принос към това всичко да бъде както трябва. Моите играчи са победители, искат да се състезават, да играят в Европа и това е смисълът на футбола, да се мерите с най-добрите европейски играчи. Слушат какво им говоря, правят каквото им казвам и още веднъж трябва да им честитя - изтъкна Милойевич.

Сръбският шампион миналата година ангажира трима нови футболисти, след като беше осигурено класиране в Шампионската лига. Дойдоха Марин, Боачи и Чаушич.

- Фокусът беше на днешната среща. Утре ще видим какви са ни плановете около идвания и напускания. Що се отнася до Бен знаете колко го ценя и уважавам. Истински професионалист и играч когото имам със себе си още от Паниониос, но животът продължава. Когато бях по-млад много тежко изживявах раздяла с играчите. Чувствителен съм, особено когато става дума за играчи, но това е животът - завърши Милойевич и допълни, че не размисля за жребия, защото в Шампионската лига няма лесни противници.

Няма коментари:

Публикуване на коментар