вторник, 30 август 2016 г.

След 15 години Томаш Росицки се завърна у дома


Малкия Моцарт се завърна у дома! След 15 години в Германия и Англия един от най-добрите футболисти на Чехия за всички времена Томаш Росицки отново е в Прага.

Неговата Спарта го прие с широки обятия и му предложи двугодишен договор, който днес ще бъде официално оповестен на пресконференция. Росицки след следващия сезон ще обяви край на кариерата...

През това лято изтече договора на Томаш Росицки с Арсенал. Той се появи за началото на подготовката, но през цялото време търсеше нов клуб, след като Арсен Венгер не планираше да продължи сътрудничеството с опитния халф. Щом се появила възможност да се завърне в родния си клуб договорът веднага бил факт. Представянето му е обявено за 15 часа българско време.

Росицки като осемгодишен идва в Спарта и за пражкия клуб играе три сезона в мъжкия състав, преди да премине в Дортмунд срещу 14 500 000. За Борусия има 150 мача в Бундеслигата и направи чудесен трансфер в Арсенал където прекара 10 години. Нямаше щастието с клуба от Лондон да стане шампион, но ще остане запомнен като един от най-добрите футболисти на "топчиите" през последното десетилетие. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар