понеделник, 4 декември 2017 г.

Рамбо Петкович: Сърцето ми е поделено между Сърбия и Бразилия, имаме талант и потенциал

Сигурно не съществува по-идеален човек от легендарния Деян Рамбо Петкович, който може да отговори на бразилците на въпросите около националния отбор на Сърбия.

Един от най-добрите чужденци в историята на бразилското първенство, в което популярният Рамбо е играл за почти всички от най-големите клубове, като Вашко Да Гама, Фламенго, Флуминензе и Сантош, заради своят произход е най-интересния събеседник за бразилските медии.

На Петкович е било изключително трудно да избере между националните отбори на Бразилия и Сърбия, защото обича еднакво двете страни.

- Ще бъде интересно да гледам този мач. Ще подкрепям и двата отбора. Сърцето ми е разделено... На 45 години съм, а повече от 20 живея в Бразилия - изтъкна популярният Пет в началото на разговора, а след това разкри своите очаквания във връзка с бъдещата среща между Сърбия и Бразилия.

- Това ще е непредвидим, напрегнат и вълнуващ мач. Повече ми се искаше Сърбия да бъде в група Н с Полша, Колумбия и Сенегал. Щеше да има по-голям шанс да премине, би й било по-лесно. Но се падна в група с Бразилия, която е фаворит за титлата. Сърбия ще се бори за второто място в групата. Не ми харесва, че мачът Сърбия - Бразилия е в третия кръг, защото обикновено третият мач в групата определя класирането напред. Искаше ми се да беше в първия кръг - заяви Петкович.

Сърбия в момента, заедно с Австралия, е единственият национален отбор, който се класира на Мондиала, а няма селекционер, а дори популярният Рамбо не може да обясни причината заради която Славолюб Муслин е сменен след успешни квалификации.

- Не разбирам. Не знам какво се е случило. Класирахме се на Мондиал. Липсата на селекционер е проблем, който трябва да се реши колкото се може по-бързо, защото имаме временен селекционер Кръстайич. Нещо сигурно ще се промени на СП, защото в квалификациите Сърбия играеше с трима в последната линия, което не се е случвало предишните 20 години. Но трябва да призная, че е с тази формация беше ефикасна. Все пак спечели първо място. Имаме добри играчи, имаме талант и потенциал - изтъкна Петкович, който след това оцени шансовете на Сърбия в група с Бразилия, Коста Рика и Швейцария:

- Мисля, че може да мине групата, а за нататък ще видим. Ако мине групата, може да стигне далече - заключи Деян Петкович.

Няма коментари:

Публикуване на коментар