вторник, 27 февруари 2018 г.

Сръбски вратар стана хит в Македония - от 8 дузпи 1 гол!


Нов сръбски вратар изгря на футболния небосклон, този път в регионалния. Бившият вратар на Динамо (Враня) и Силекс, а сега пазител на мрежата на Академия Пандев Никола Вуянац запали Македония, след като от осем дузпи на противника само една завърши в неговата врата! Пет отбрани, а две са изпуснали съперниците. Последните три в също толкова кръга също не са намерили крайната цел.

Достатъчно македонските медии тези дни да пишат само за него, а от друга страна Вуянац твърди, че най-важна е самоувереността.

"Нямам специална рецепта, но като всички вратари преди всеки мач анализирам потенциалния изпълнител на дузпа. Винаги оставам след мач или тренировка още десет минути с вратарите от своя отбор и в тях пазя още няколко удара. Трябва да похваля и треньора на вратарите Томи Пандев, който ми дава изключително полезни съвети", заяви Вуянац за македонската Спортмедия.

Вуянац е блеснал в последния кръг срещу лидера Шкендия, когато удари от дузпата на двамата най-добри голмайстори в лигата Ферхан Хасани и Бесарт Ибраими не са завършили в мрежата на Академия Пандев. Първата дузпа е спасена от Вуянац, докато вторият уцелил гредата на вратата му.

Все пак неговият отбор накрая загубил с минимален резултат.

"Жалко, че получихме гол в края на мача. Вярвам, че ще продължавам да съм успешен в дузпите, но и в ударите от игра. Разбира се, преди всичко искам да бъдат свирени по-малко дузпи срещу моя отбор", заяви Вуянац.

Сръбският вратар е на 26 години, а в досегашната кариера е пазил за Млади Радник, Раднички (Пирот), Йединство (Парачин), Слога (Кральево) и Обилич.

Няма коментари:

Публикуване на коментар