сряда, 23 май 2018 г.

Унай Емери е новият мениджър на Арсенал


Унай Емери е новият мениджър на Арсенал. Той се присъединява към клуба след две години в ПСЖ, където наскоро постигна требъл със спечелването на Лига 1, Купата на Франция и Купата на Лигата.

46-годишният Емери преди това прекара три сезона начело на Севиля, предвождайки клуба до безпрецедентни три поредни купи в Лига Европа, като го установи сред основните сили в испанското първенство.

Обявявайки назначението, изпълнителният директор на Арсенал Иван Газидис каза: "Унай има впечатляващи успехи в кариерата си, развил е едни от най-добрите млади таланти в Европа и практикува вълнуващ, прогресивен стил във футбола, който пасва перфектно на Арсенал. Неговият трудолюбив и страстен подход и неговият усет за ценности на и извън терена го правят идеалният човек, който да ни отведе напред. Направихме конфиденциално, широкообхватно и стриктно търсене включващо референции, информация и видео анализи, както и лични срещи с всички кандидати, които останаха в съкратения списък. Всички имаха интерес към позицията и бяхме единодушни в нашия избор за Унай да напише следващата глава на нашата история."

Мажоритарният акционер Стан Крьонке заяви: "Радваме се да приветстваме Унай в Арсенал. Той е доказан победител. Уверени сме, че той е правилният човек за работата и ще работи да донесе триумфи на нашите привърженици, екип и всеки който го е грижа за това което иска Арсенал. Няколко неща изпъкнаха по време на неговото интервю и целия процес; неговото футболно знание, енергия, решителност и любов към играта. Неговата запознатост с нашия клуб и нашите играчи, Висшата лига и играта в Европа бяха много впечатляващи. Той споделя нашата визия да се върви напред, да се надгради върху платформата създадена от Арсен Венгер и да помогне на този клуб да се наслади на по-голям успех."

Самият Унай каза: "Радвам се да се присъединя към един от великите клубове в играта. Арсенал е известен и обичан в целия свят заради стила си на игра, посветеността към младите футболисти, фантастичния стадион, начинът по който се управлява клуба. Много съм развълнуван, че ми е дадена отговорността да започна тази нова важна глава в историята на Арсенал. Срещнах се със Стан и Джош Крьонке и е ясно, че те имат големи амбиции за клуба и са посветени да донесат бъдещ успех. Развълнуван съм какво можем да направим заедно и очаквам с нетърпение да дам на всеки който обича Арсенал специални моменти и спомени."

Унай започна треньорската си кариера в Лорка Депортива през 2005 година, след като е играл предимно във втората дивизия на Испания. Бил е треньор на Алмерия, Валенсия и Спартак (Москва), преди да поеме Севиля и ПСЖ.

Назначаването е предмет на завършването на регулаторните процеси, съобщава Арсенал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар